Premijer Francuske u Srbiji: Vučić dočekao Valsa uz sve počasti! (FOTO)

Francuski premijer stigao je u Beograd, gde ga je dočekao srpski kolega predsednik Vlade Srbije, a on će u Srbiji boraviti u dvodnevnoj poseti, a s njim su u delegaciji stigli i predstavnici 35 francuske firme

  • 3

Francuski premijer Manuel Vals stigao je u Beograd, gde ga je dočekao srpski kolega predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. Tokom dvodnevne posete srpskoj prestonici sastaće se sa državnim vrhom i potpisati više bilateralnih sporazuma.

Premijera FrancuskeManuela Valsa ispred Palate Srbije dočekao je srpski premijer Aleksandar Vučić, nakon čega je usledilo intoniranje himni dve zemlje. Time je premijer Francuske Manuel Vals započeo dvodnevnu zvaničnu posetu Beogradu.

Zvaničan deo posete počeo je intoniranjem himni dve zemlje ispred Palate Srbije. U petak je planiran i susret sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Valsa će u Srbiji pratiti predstavnici 35 francuskih firmi koji će danas prisustvovati biznis forumu, čiji je cilj jačanje trgovinskih veza dveju zemalja.

Na kraju foruma biće potpisano više bilateralnih sporazuma, posebno u oblasti saobraćaja i partnerstva u javnom i privatnom sektoru.

U najavi francuska vlada je istakla da je to "prva poseta jednog predsednika francuske vlade demokratskoj Srbiji, zemlji kroz istoriju bliskoj Francuskoj, koja preduzima ambiciozne reforme uprave i modernizacije, istovremeno se trudeći da normalizuje svoje odnose sa susedstvom".

VUČIĆ I VALS POTPISUJU ŠEST SPORAZUMA

Srbija i Francuska bi danas, tokom posete francuskog premijera Manuela Valsa Beogradu, trebalo da potpišu šest sporazuma, među kojima i memorandume o razumevanju o gradnji metroa i o razvoju međunarodnih aerodroma u Srbiji.

Planirano je da premijeri Aleksandar Vučić i Vals i gradonačelnik Beograda Siniša Mali potpišu Memorandum između dveju vlada i grada Beograda o razumevanju o gradnji metroa.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, predsednik kompanije „Vansi aeropor“ i generalni direktor aerodroma „Nikola Tesla“Saša Vlaisavljević treba da potpišu Memorandum o razumevanju o razvoju međunarodnih aerodroma u Srbiji.

Direktor Direkcije za strategiju i investicije Miloš Stojanović i direktor kompanije „Šnajder elektrik Srbija“ treba da potpišu Pismo o namerama između javnih preduzeća „Elektroprivreda Srbije“ i „Šnajder elektrik“.

Planirano je i da ministar za rad, zapošljavanje , boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i ambasadorka Francuske u Beogradu Kristin Moro potpišu Sporazum između dveju vlada o socijalnoj sigurnosti.

Ministarka Mihajlović i ambasadorka Moro treba da potpišu Sporazum u oblasti saobraćaja i infrastrukture, a ministar privrede Željko Sertić i generalni direktor francuske Agencije za tehničku podršku Anjes Arsije Sporazum o tehničkoj saradnji u oblasti javno-privatnog partnerstva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rosic

    6. novembar 2014 | 15:36

    Srbija i Francuska su oduvek imale prijateljske odnose,a verujem da ce Vucic znati kako da odrzi to.

  • peralozac

    6. novembar 2014 | 16:32

    Ume da koketira sa mocnim silama,za razliku od nekih prethodnika...Sve vise mi se svidja Vucic i njegova politika,ali kod nas Srba uvek ¨nesto¨ moze da se desi... :)

  • Vanja

    6. novembar 2014 | 16:27

    Sa Rusijom potpisivali sporazume,sa Francuskom 6... Krenulo je valjda...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA