NIKOLIĆ: Za sada bez sankcija Rusiji! HAN: Nema pritisaka!

- Ja sam od Hana čuo ono što i vi - da Srbija nije član EU, da je samostalna u vođenju spoljne politike, ali da bi članstvo u EU podrazumevalo obavezu sporvođenja zajedničke spoljne politike - rekao je predsednik Srbije

  • 22

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poruči je danas da naša zemlja u ovom trenutku neće uvoditi sankcije Rusiji, ali je naglasio da članstvo u EU podrazumeva obavezu sprovođenja zajedničke spoljne politike.

- Ja sam od Hana čuo ono što i vi - da Srbija nije član EU, da je samostalna u vođenju spoljne politike, ali da bi članstvo u EU podrazumevalo obavezu sporvođenja zajedničke spoljne politike - rekao je Nikolić na zajedničkoj konferenciji za novinare posle susreta sa komesarom za istočno susedstvo i politiku proširenja Johanesom Hanom.

Kako je naglasio, Srbija "danas, ovih časova, ovih godina, Srbija sigurno neće uvesti sankcije protiv Rusije".

Han je naglasio da je Srbija slobodna i da za sada nema pritisaka da se u potpunosti uskladi sa evropskom spoljnom politikom.

- Članice EU pažljivo prate događaje, ali kao što sam rekao za sada nema pritisaka na zemlju da se u potpunosti uskladi s evropskom spoljnom politikom - rekao je Han, dodajući da evropska porodica očekuje da se Srbija postepeno uskladi s njenom politikom, uključujući i spoljnu politiku.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • snajka

    20. novembar 2014 | 17:42

    Ne moze nas niko naterati da protiv svoje volje uvodimo sankcije nikome, a narocito ne Rusiji.

  • snajka

    20. novembar 2014 | 17:40

    Srbija ima dobre i razvijene odnose sa Ruskom Federacijom i tako treba da ostane.

  • DD

    20. novembar 2014 | 19:13

    NE SANKCIJE RUSIJI. TO BI NAS UNAZADILO. POLITIKA JE PROMENLJIVA .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA