Vučić: O rekonstrukciji vlade ne razmišljam pre januara!

Premijer Srbije je u razgovoru sa novinarima u Palati Srbije rekao da ne razmišlja o rekonstrukciji vlade do januara i dodao da i pored suprotnih prognoza MMF-a, očekuje privredni rast sledeće godine. On je, takođe, naglasio da nije vršio nikakav pritisak na Agenciju za borbu protiv korupcije

  • 9

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće ni govoriti niti razmišljati o rekonstrukciji vlade do januara iduće godine.

Vučić je novinarima u Palati Srbija rekao da ima mnnogo toga još da se uradi u narednom periodu.

- Ima mnogo posla još oko uklanjanja posledica polava, čeka nas veliki Samit premijera Kine i centralne i jugoistočne Evrope čiji smo domaćin - rekao je premijer i dodao da će već sutra u Rimu razgovarati sa premijerom Italije Mateo Renci.

IDUĆE GODINE PRIVREDNI RAST

Predsednik Vlade Srbije poručio je danas da iduće godine, i pored suprotnih prognoza MMF-a, očekuje privredni rast.

- Očekujemo privredni rast u idićoj godini što će biti veliko iznenađenje u prvoj godini fiskalne konsolidacije - naglasio je on odgovarajući na pitanja novinara u Palati Srbija.

Prema njegovim rečima MMF je za iduću godinu prognozirao stagnaciju, a za 2016. rast od 1,5 odsto.

Što se 2016. tiče Vučić je istakao da očekuje rast od dva odsto.

Vučić je ponovio da se vlada rukovodi napretkom zemlje i da radi na dobrobit građana.

"NIKAD NISAM VRŠIO PRITISAK NA AGENCIJU"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nikada nije vršio pritisak na Agenciju za borbu protiv korupcije, da se nada da to nije činio ni ministar pravde Nikola Selaković, te da će sa direktorkom te agencije Tatjanom Babić razgovarati o eventualnim problemima.

- Dogovorio sam da se vidim sa Tatjanom Babić i voleo bih da se priča o pritiscima konkretizuje, naslušao sam se priča o pritiscima ali kad dođemo do toga – ko i kako – nema. Nikad nikoga nisam pozvao iz Agencije - rekao je Vučić.

On je, komentarišući izjavu Tatjane Babić da je bilo određenih pritisaka od strane ministra Selakovića, rekao da se nada da ih nije bilo, ali da će razgovarati sa njim o tome.

- Naš posao je da zajednički radimo u borbi protiv korupcije - rekao je Vučić.

Premijer ponovio da u borbi protiv korupcije nikad nisu bili bolji rezultati u smislu otkrivenih slučajeva i podignutih optužnica, ali da nije zadovoljan percepcijom građana jer i dalje vide da stvari funkcinišu loše, kao ni radom pravosuđa.

On je ponovio da u Srbiji postoji nulta tolerancija i jaka politička volja u borbi protiv korupcije i da je siguran da će se na tom planu u budućnosti postići neuporedivo bolji rezultati.

On je rekao da je najveći problem u borbi protiv korupcije i kriminala što se na pravosnažne presude čeka godinama.

- Nemamo problem sa bilo kojim pojedincem u Srbiji, nema zaštićenih samo je pitanje može li naš sistem da obavi svoj posao do kraja ili ne i mislim da je to ključno pitanje za sve nas - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • buvica

    9. decembar 2014 | 14:28

    Smatram da je ova vlada dosta dobra i da je ne treba rekonstruisati.

  • Milanko Vitomir

    9. decembar 2014 | 12:48

    Praksa koju je oveo Aleksandar Vučič da se svremena na vreme vrši analiza rada kompletne vlade je za svaku pohvalu. To je prilika da se oceni rad svakog ministra i onaj ko nema zadovoljavajuće rezultate , moraće svoje mesto da ustupi nekom drugom.

  • Branko Bandić

    9. decembar 2014 | 12:45

    Prvo će se izvršita analiza rada kompletne vlade pa tek tada doneti odluka hoće li biti rekonstrukcije vlade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA