KAKO SU OD SKUPŠTINSKOG VREĐANJA ZARADILA DECA: Živković zbog STOKE kažnjen 35.000 dinara i 20 dana pauze? (VIDEO)

Zbog "uličarskog ponašanja" u Skupštini Srbije, lider NS-a je nakon treće opomene izbačen Sa sednice, a za taj incident moraće da plati oko 35.000 dinara i jedno 20 dana da odmori od politike i skupštinskih rasprava

  • 26

Predsedavajući Skupštine Srbije, Igor Bečić, pre neki dan je izrekao tri opomene poslaniku NS-a, Zoranu Živkoviću, zbog "uličarskog rečnika" i naložio skupštinskom obezbeđenju da Živkovića izbaci iz sale. Međutim, izbacivanje iz skupštinske sale nije jedini vid ukora, već poslanici zbog nepoštovanja Skupštine mogu biti "rebnuti po džepu".

Prema Poslovniku, poslovnici mogu biti kažnjeni jednom opomenom koja im od plate oduzima oko 8.000 dinara, dva upozorenja "koštaju ih" 16.000 dinara, a tri znače izbacivanje sa sednice i oko 35.000 dinara.  Žute i crvene kartone predsednik može da dodeli, odnosno "pokaže" parlamentarcima koji psuju, vređaju, ne žele da prekinu izlaganje iako ih predsedavajući opominje, ako govore mimo dnevnog reda...

Zoran Živković je u ovom sazivu Narodne Skupštine kažnjen čak sedam puta, a nakon poslednjeg "crvenog kartona" izvan sale će biti narednih 20 dana.

Novac koji se prikupi od poslaničkih kazni ide u Skupštinski Fond solidarnosti, a prilog za pomenuti fonda dali su i Vladimir Pavićević iz NS-a, kao i Marko Đurišić ii SDS-a.

IGOR BEČIĆ: Uplašio sam se da Živković ne gađa premijera

ULIČARSKI REČNIK U SKUPŠTINI: Evo kako je Zoran Živković poručio predsedavajućem da je STOKA! (VIDEO)

INCIDENT U SKUPŠTINI: Živković nazvao predsedavajućeg stokom!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1389

    24. decembar 2014 | 13:24

    ma ovaj je za LUDNICU.

  • Sasa

    24. decembar 2014 | 14:27

    Samo!?Cela plata treba da mu se uzme i ne samo njemu.Svima u skupstini.Za najmanju gresku.

  • Djole

    24. decembar 2014 | 15:30

    Svi su oni za ludnicu,a i mi sa njima jer smo glasali za njih onakve nikakve,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA