BADNJE VEČE NA DVORU: Evo kako srpski kralj seče Badnjak i sprema se za Božić! (FOTO)

Dolaskomu Srbiju Aleksandar II Karađorđević je pre gotovo 14 godina započeo tradiciju da na Badnje jutro odlazi u šumu i tamo seče Badnjak za svoj dom

  • 71

Kraljevska porodica Srbije Božić tradicionalno obeležava veoma svečano. Prestolonaslednik Aleksandar II je u ranim jutarnjim časovima kako tradicija nalaže išao u šumu kako bi isekao Badnjak koji je doneo u Kraljevski Dvor, dok je Princeza Katarina obilazila sirotišta u Beogradu i darivala mališane Božićnim paketićima i igračkama.

Kralj Srbije je poznat po tome što strogo poštuje tradiciju Srpskog naroda, što je sve vreme činio i dok je živeo u izgnanstvu. Dolaskomu Srbiju pre gotovo 14 godina započeo je tradiciju da na Badnje jutro odlazi u šumu i tamo seče Badnjak za svoj dom.

Foto: royalfamily Foto: royalfamily

Princeza Katarina je za to vreme posetila domove za nezbrinutu decu u Beogradu i uručila deci Božićne poklone. Princeza Katarina je posetila domove “Drinka Pavlović”, “Moše Pijade” i “Jovan Jovanović Zmaj” zajedno sa g-đom Keti Fenslou, predsednicom Lifeline Chicago humanitarne organizacije, čijom velikodušnošću su prikupljeni pokloni za decu i njenom ćerkom g-đicom Trejsi Armstrong. Pokrovitelj Lifeline Čikago humanitarne organizacije je Princeza Katarina.

U večernjim časovima Prestolonaslednik i Princeza su priredili tradicionalno paljenje Badnjaka ispred Kraljevskog Dvora. Paljenje Badnjaka blagoslovili su sveštenici Srpske i Grčke pravoslavne Crkve.

Foto: royalfamily Foto: royalfamily

Pored članova porodice i prijatelja Kraljevskog doma, paljenju Badnjaka prisustvovali su i pripadnici Žandarmerije, zaposleni na Kraljevskom Dvoru.

U toku sutrašnjeg dana Prestolonaslednik i Princeza prisustvovaće svetoj Arhijerejskoj liturgiji koju će u Sabornoj Crkvi služiti Patrijarh Srpski g-din Irinej, nakon čega će posetiti i dečije bolnice u Beogradu kako bi mališanima koji Božić provode u Bolnici ulepšali praznik podelivši im Božićne paketiće i igračke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miloje

    6. januar 2015 | 18:46

    Srbija je republika i nema kralja! Srecan badnji dan obicnom gradjaninu Aleksandru Karadjordjevicu i njegovoj porodici.

  • Vla

    6. januar 2015 | 18:49

    E vala moj kralj nije a Nece ni da bude

  • Savica

    6. januar 2015 | 19:20

    KAD JE PRISAO HRASTU REKAO JE : -"COME HERE"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA