Da li je NORMALNO da zaštitnik građana ima VEĆU PLATU od Vučića i Nikolića?

- Nisam to pitanje Jankoviću postavila tek tako. Moje Užičane je interesovalo kolika je njegova plata, pa sam im ispunila želju. Verujem da su se mnogi iznenadili njegovim odgovorom i činjenicom da nas on i njegova četiri saradnika koštaju više od 1.500.000 dinara mesečno - rekla je poslanica SNS-a

  • 69

Informacija da Saša Janković i njegovi zamenici građane mesečno koštaju više od 1.500.000 dinara iznenadila je skoro sve u Srbiji. Zaista je nedopustivo da ombudsman zarađuje višestruko više od premijera i predsednika Srbije zajedno, zaključila je mlada poslanica SNS-a, prenosi Informer.

Poslanica SNS-a Ivana Stojiljković, zahvaljujući kojoj smo saznali da zaštitnik građana Saša Janković prima platu od čak 340.000 dinara, kaže da je nedopustivo da ombudsman mesečno zarađuje višestruko više od premijera Aleksandra Vučića i predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Stojiljkovićeva u razgovoru za Informer.rs otkriva da je kao i mnogi građani Srbije šokirana činjenicom koliko plaćamo Jankovića i njegove zamenike.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Nisam to pitanje Jankoviću postavila tek tako. Moje Užičane je interesovalo kolika je njegova plata, pa sam im ispunila želju. Verujem da su se mnogi iznenadili njegovim odgovorom i činjenicom da nas on i njegova četiri saradnika koštaju više od 1.500.000 dinara mesečno. Višestruko više nego što predsednik Nikolić i premijer Vučić zarade zajedno.

(Telegraf.rs / Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krle

    30. januar 2015 | 11:40

    Mnogim je ljudima je pomogao i ne zasluzuje ovo sto mu se desava ovih dana.Vreme ce pokazati da je sve radio u interesu gradjana i Srbije.

  • aj

    30. januar 2015 | 11:29

    A zasto ne bi bilo normalno?Pa veliki broj direktora u javnim preduzecima ima vecu platu,pa direktorka RZZO ima vecu platu od premijera,o guvernerki i da ne pricamo.Postoje funkcije koje zaista zahtevaju velike plate.

  • Doktor

    30. januar 2015 | 11:29

    E sad je problem covek koji radi po zakonu koji je vlada donela I odredila njegova primanja. Pa nije narod doneo te zakone I njega zaposlio I odredio platu.. Menjajte zakone... A kod nas 80% direktora ima vecu platu od Vucica I Nikolica pa niko ne pravi pitanje oko toga,bar dok ne zasmetaju....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA