VUČIĆ NA SRPSKOM DAVOSU: Srbija ne prihvata NEODGOVORNOST i NEOZBILJNOST. Nema više LAKO ĆEMO! (FOTO)

- Da ne trošimo više nego što smo zaradili, da istovrremeno na dugi rok obezbedimo rast privrede. Sve to lepo zvuči i neki planovi su u kontradikciji, ali smo mi napravili plan kojeg se držimo striktno i potpuno - rekao je premijer Srbije

  • 12

Taktovima himne "Bože pravde" otvoren je 22. po redu Kopaonik biznis forum. Više od 600 ljudi iz sfere ekonomije, biznisa, politike i medija, popunilo je do poslednjeg mesta kongresnu salu u hotelu "Anđela".

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obratio se okupljenim učesnicima SRPSKOG DAVOSA.

- Izvinjavam se, Jorgovanka, ja taj formalni deo nikada ne obavljam kako treba. Govor mi je na 25 strana, ali kako niko to ne može da sluša, skratiću - rekao je Vučić na početku izlaganja.

On je naveo da je ova Vlada "postavila temelje šta treba da radimo u budućnosti".

- Bio je je to bio skup znanja koji su čeznuli da se nešto promeni. Da ne trošimo više nego što smo zaradili, da istovrremeno na dugi rok obezbedimo rast privrede. Sve to lepo zvuči i neki planovi su u kontradikciji, ali smo mi napravili plan kojeg se držimo striktno i potpuno. Doneli smo nelkoliko sistemskih zakona u skladu sa zakonima koje poseduju najmodernije države, od zakona o radu do zakona o penzijama i stečaju. Oni koji nemaju simpatije ni prema meni ni prema Vladi moraju da priznaju da smo preuzeli konkretne korake - rekao je Vučić na početku Foruma.

Foto: PrinskrinN1 Foto: PrinskrinN1

Premijer je rekao i da je donet  plan i mere fiskalne konsolodacije.

- Smejaće nam se ljudi, ali prva smo zemlja u ovom delu Evrope koja je to uradila. Retko nam je bilo važno da razmišljamo nekoliko godina unapred. Zaboravljali smo i podsmevali se onima koji su imali petogodišnje, sedmogodišnje, desetogodišnje planove, jer je nama bilo važno kako ćemo da preživimo taj dan – rekao je Vučić.

On je istakao da smo se ovoga puta opredelili  za ozbiljnu strategiju koja će da donese rešenje problema u javnim finansijama.

- Kada sam nedavno prolazio kroz istočnu Srbiju, jedan seljak mi je rekao mi – a šta to mene Vučiću briga za javne finansije, ako one idu preko mojih leđa. Kada povećavate plate i penzije, a za to nemate ekonomsko tle, složiće se sa mnom i oni koji ne vole i oni koji me ne vole, da je to jako neozbiljno – kaže Vučić.

On je istakao smo povećali neporeske prihode, a u martu očekujemo i nove prihode od Elektromreža Srbije. Bruto domaći proizvod nam je veći sada nego u januaru poslednje dve godine, što predstavlja iznenađenje zbog smanjenja plata u javnom sektoru, rekao je premijer.

- Da nam uspe privatizacija npr Telekoma, mi ne bismo imali gde da potrošimo taj novac. Nemamo investicione projekte. To je ogroman problem Srbije. O tome pričamo decenijama. zato vas molim za stručnu pomoć i podršku - rekao je Vučić.

- Uveren sam da ćemo pitanje Železare, FAP-a uspeti da rešimo. Ono što me brine je Petrohemija. Kao država ćemo dati sve od sebe da i to dovedemo u red. Znam da vi znate sve ovo što ja govorim. I znam da se ni vi niste nadali da će nam biti ovako bolji rezultati. Imamo 21 milijardu manje rashode, a 17 milijardi veće prihode u odnosu na ranije - dodao je premijer i dodao da je Srbija prvi put u istoriji ostvarila suficit.

- Mi i kad imamo novac ne znamo šta ćemo sa njim. Nije dobro kad štedimo na kapitalnim izdacima. Želim da se zahvalim Fiskalnom savetu jer bez njihovih napada na Vladu Srbije ali i njihove podrške ne bismo uspeli ovo sve da uradimo - istakao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    3. mart 2015 | 13:03

    I kada ce da izadjemo iz ovog blata?

  • DARKO 100%

    3. mart 2015 | 12:17

    AKO JE COVEK PRAZNOG DUHA,ONDA JE I PUNA SOBA MOZE BITI PRAZNA,A AKO JE COVEK PUNOG DUHA ,ONDA JE I PRAZNA SOBA PUNA!!!! -------------------------------------------- U zivotu vam je sve ustvari STANJE DUHA!

  • Marko Škorić

    3. mart 2015 | 11:03

    Politika se ne vodi danas za sutra , nego moraju biti , kratkoročni i dugoročni planovi. Čini mi se da je vlada Srbije postavila dobre planove i sada nam ostaje da ih i realizujemo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA