SRPSKI KRALJ O ALBANSKIM ZLOČINIMA: Ovakva KATASTROFA ne sme nikad da se ponovi!

- Danas se sa tugom prisećamo nemilih događaja nad Srbima na Kosovu i Metohiji, kada je ubijeno 19, a više od 950 osoba je povređeno, zapaljeno više od 900 srpskih, romskih i aškalijskih domova, proterano 4000 ljudi, srušeno i oskrnavljeno 39 srpskih crkava i manastira - kaže prestolonaslednik Srbije

  • 8

Prestolonaslednik Srbije Aleksandar II Karađorđević kaže da se svi u Srbiji s tugom prisećaju srpskih žrtava na Kosovu i Metohiji u stravičnom pogromu koji se dogodio pre 11 godina!

ALBANSKI ZLOČIN ZA KOJI NIKO NIJE KAŽNJEN: Evo kako su Albanci ETNIČKI ČISTILI Srbe sa Kosova i palili srpske svetinje pred OČIMA ZAPADA! (FOTO) (VIDEO)

- Danas se sa tugom prisećamo nemilih događaja nad Srbima na Kosovu i Metohiji, kada je ubijeno 19, a više od 950 osoba je povređeno, zapaljeno više od 900 srpskih, romskih i aškalijskih domova, proterano 4000 ljudi, srušeno i oskrnavljeno 39 srpskih crkava i manastira. Ni danas, 11 godina posle pogroma, Srbi koji su zbog straha od nastavka nasilja i pogroma napustili svoje rodne kuće, ne smeju da se vrate na ognjišta svojih pradedova. Njihova sudbina je teška i neizvesna, a tuga za izgubljenom rodnom grudom velika.

Stoga apelujem na sve predstavnike međunarodnih organizacija, na predstavnike vlasti i sve političke partije, da učine sve što je u njihovoj moći da se ovi sukobi i problem prevaziđu i da se nastavi život tamo gde je surovo prekinut. Da svi ljudi, bez obzira na svoje versko ili etničko poreklo, žive u slozi i međusobnom uvažavanju i da se omoguće uslovi za život dostojan čoveka.

Danas svi zajedno moramo uputiti svoje molitve Gospodu da se ovakva katastrofa nikad ne ponovi, ali i ne zaboravi - istakao je prestolonaslednik Aleksandar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    17. mart 2015 | 09:56

    Gde su ona nakaze u crnom ili Natasa Kandic da obeleze ove strasne i monstruozne zlocine.Nema ih zato sto placene i nagradjene od strane siptarskih trgovaca heroinom i organima Srba otetih na KiM,da zataskaju ove zlocine.Dok god takve moralne nakaze slobodno i uz pratnju policije setaju Srbijom nema pravde za zrtve strasnog siptarskog terora

  • Dag

    17. mart 2015 | 10:36

    Gde si, ti, tada - bio?... (Kao i tvoj, papa - na sigurnom )...

  • Љиљана

    17. mart 2015 | 10:46

    Са прећутним знањем запада се све догађало, а они малтене одобравали. Требали да буду миротворци, а они постадоше саучесници, другим речима. Могли су да зауставе али нису хтели. Имају ли грижу савести, или ду били добро плаћени да ћуте и не реагују. А ми мислили да су поштени ЕУЛЕКС . Каква заблуда.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA