STIGLA NAJNOVIJA UCENA SRBIMA IZ BRISELA: Ukoliko želi u EU Srbija MORA da pusti Kosovo u UN!

Ako žele da uđu u EU, Beograd i Priština imaju obavezu da potpišu sporazum kojim će se omogućiti prijem Kosova u Ujedinjene nacije

  • 92

Ako žele da uđu u EU, Beograd i Priština imaju obavezu da potpišu još jedan sporazum kojim će se omogućiti prijem Kosova u Ujedinjene nacije, glasi jedan od najnovijih uslova iz Brisela!

Punopravno članstvo Kosova u UN omogućiće i ulazak u druge međunarodne organizacije, poput OEBS, Saveta Evrope i, na kraju, Evropske unije, kažu zapadni diplomatski izvori “Blica” objašnjavajući šta donosi budući sporazum, takozvani Brisel 2, o kojem se ovih dana spekuliše u javnosti.

NOVI ŠAMAR SRBIJI IZ EVROPE: EU usvojila Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s Kosovom!

Kako ističu, “pravno obavezujući sporazum Srbije i Kosova” nije ništa novo i njegovo potpisivanje se u strateškom okviru EU za pregovore sa Srbijom navodi kao obaveza Beograda. Čim je Srbija ušla u pregovore sa Unijom, ona se automatski saglasila i sa ovom odredbom, ukazuju zapadne diplomate.

Foto: Tanjug/ Ministarstvo spoljnih poslova Foto: Tanjug/ Ministarstvo spoljnih poslova

SRBI MENJAJTE USTAV ILI NEMA NIŠTA OD EU: Ovo je najnovija UCENA Srbiji iz EVROPE!

Šta piše u Okviru EU za pregovore?

“Ovaj proces (dijalog Beograda i Prištine) obezbeđuje da obe strane mogu da nastave svojim evropskim putem, izbegavajući pri tom da jedna drugu mogu ometati u ovim naporima, i treba postepeno da dovede do sveobuhvatne normalizacije odnosa između Srbije i Kosova, u formi pravno obavezujućeg sporazuma do kraja pristupnih pregovora sa Srbijom, uz izglede da obe strane budu u stanju da u potpunosti ostvaruju svoja prava i ispunjavaju svoje obaveze”.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    1. maj 2015 | 09:23

    Na Zapadu nista novo ............Ljudi stvarno mi nije jasna jedna stvar,zasto nas Evropa "gura" u Rusiju?????Zasto su im ovde potrebne rakete tipa "Iskander"?????Da li je nekome tamo jasno da ako ovde dodju "Rusi" da od nezavisnog Kosova nema nista,da od "Velike Albanije" nema nista,pa cak postoji mogucnost "pucanja" te "strasne" Evrope!!!!!!!!

  • Mihjlo

    1. maj 2015 | 09:32

    A sta se može očekivati od država koje su bez saglasnosti UN , bombardovale Srbiju i priznale Kosovo?

  • Otac

    1. maj 2015 | 09:59

    Ko još veruje u zapad i Evropu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA