SRBIJA JE REHABILITOVALA ČIČU: Evo šta će za Srbe značiti ukidanje SMRTNE PRESUDE đeneralu Draži!

Evo šta će za Srbiju i Srbe značiti eventualna odluka o rehabilitaciji četničkog komandanta Dragoljuba Mihailovića pred Višim sudom u Beogradu

  • 87

Presuda na predlog o rehabilitaciji komandanta Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljuba Draže Mihailovića biće izrečena 14. maja pred Višim sudom u Beogradu. Prema rečima podnosioca zahteva nema nijednog argumenta da se predlog odbije i da "Čiča" ne bude rehabilitovan! Telegraf.rs vam otkriva šta će odluka da se poništi smrtna presuda četničkom đeneralu značiti za Srbe i Srbiju!

Smrtna presuda protiv đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića koja je doneta 17. jula 1946. godine i njom su četničkom komandantu oduzeta sva građanska prava i to bez prava na žalbu!

NIKAD OBJAVLJENE DRAŽINE FOTOGRAFIJE: Četnički đeneral Mihailović kakvog NISTE VIDELI (FOTO)

Samom odlukom, ukoliko je Viši sud u Beogradu donese, da se poništi ova presuda značiće ujedno i povratak svih građanskih prava generalu Draži Mihailoviću, koja su mu bila oduzeta, kako njemu, tako i njegovim potomcima.

Prema rečima zagovornika Čičine rehabilitacije to će biti dokaz da je pravda konačno pobedila i da će srpska istorija konačno dobiti osvetljenu i drugu stranu antifašističke borbe.

Reprint: Večernje novosti Reprint: Večernje novosti

ŠTA ĆE ZNAČITI REHABILITACIJA DRAŽE ZA SRBE:

- Povratak svih građanskih prava porodici Mihailović

- Srbija će i zvanično dobiti dva priznata antifašistička bloka u Drugom svetskom ratu

- Ulice, škole, sportski klubovi i druge kulturne ustanove će moći da ponesu ime Dragoljuba Mihailovića

- Četnici i partizani su odavno izjednačeni u Srbiji, pa se na tom polju neće dogoditi ništa spektakularno

- Porodica i potomci generala Mihailovića imaće pravo na odštetu

REHABILITACIJA DRAŽE: Čiča je ZVERSKI i ZLOČINAČKI streljan!

Foto: Wikipedia Foto: Wikipedia

- Rehabilitacija Draže je u suprotnosti sa proklamovanom državnom politikom zasnovanoj na antifašizmu kao temeljnom principu i u koliziji sa EU čijem se priključivanju teži - navode u SUBNOR-u i dodaju da bi voleli da im iko pokaže fotografiju na kojoj se nalazi partizan sa zvezdom petokrakom na glavi, a da u ruci drži odsečenu čovečiju glavu.

- Presuda Dragoljubu Draži Mihailoviću doneta je iz političkih i ideoloških razloga i sud mora da ispravi tu istorijsku grešku - rekao je punomoćnik predlagača rehabilitacije Oliver Antić.

Ipak i ako se donese presuda o rehabilitaciji Dragoljuba Draže Mihailovića ostaće još uvek misterija gde je njegov grob, a nju će Srbi teže razrešiti!

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    13. maj 2015 | 17:38

    Korak po korak naci cemo i grob.Sutra rehabilitacija DJENERALA

  • nn

    13. maj 2015 | 19:45

    Tek sad se jasno vide rezultati uspesno obavljenog posla austrougarskog vojnika. Dok je on svoje ustase, prave saradnike okupatora, i njihove zlocine prikrivao i branio da se otkrije prava istina o njima, lude Srbe je uspeo da okrene jedne protiv drugih. Pa su tako zlodela pojedinaca koja su pocinjena u ime cetnika zasenila skoro milion stradalih Srba od strane ustasa. Vesta manipulacija grupe obicnih kriminalaca kojima nista nije sveto! Pa kad se predstavljate tolikim pravednicima i antifasistima, sta vam je to smetalo pa 70 godina nije otkrivena prava istina o 800.000 ubijenih i zaklanih Srba u Jasenovcu i ko zna koliko jos hiljada ubijenih i bacenih u jame? Zasto se ne govori o tome da su ustase jedine u istoriji covecanstva drzale logor za malu decu? Zasto ste o pravim zlocinima pravih saradnika okupatora (kojih su se cak i oni gnusali!!!) sve ove godine cutali??? Ne zaboravite da oni koji prikrivaju zlocin i cute o njemu izjednacavaju sebe sa zlocincem! Bitno da ste se ispunili mrznjom prema svojoj braci, tolikom da bi i nakon svih ovih godina mogli ponovo medjusobno da se ubijate! Tuga!

  • Ceca

    13. maj 2015 | 17:52

    ŽIV JE DRAŽA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA