Lavrov poručio Vučiću: Srbija nam je najvažniji strateški partner

Premijer Srbije i ruski šef diplomatije složili su se da su Srbija i Rusija veoma povezane i da saradnju dve države treba još više ojačati

  • 6

Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Srbije istakao je u razgovoru sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom da Srbiju i Rusiju vezuje iskreno prijateljstvo i naglasio da kada su trgovinski odnosi u pitanju obe zemlje moraju da budu više angažovane na jačanju te saradnje.

Vučić i Lavrov razgovarali su danas o bilateralnim odnosima, trgovinsko-ekonomskoj razmeni, energetskoj saradnji, isporuci gasa Srbiji i izvozu Fijat automobila na tržište Ruske Federacije.

Nikolić i Lavrov se složili: Kada Rusiji ide dobro i Srbiji ide dobro!

Ministar Lavrov istakao je da su odnosi dve zemlje apsolutno otvoreni, kao i da je Srbija jedan od najvažnijih strateških partnera Ruske Federacije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vox

    15. maj 2015 | 16:23

    Al vam je strategija! Pa dajte Srbiji avione, helikoptere, PV sisteme, a ne da nam prodajete kao dušmanima. Ako vam je Srbija strateški partner. Ma daj bre.

  • Marko

    16. maj 2015 | 08:44

    Mnogo dobra platforma za otvaranje prvih poglavlja (već u kasnu jesen 2027. ili najkasnije na početku 2028.), ne može bolje.

  • Jaaaaaa

    19. maj 2015 | 03:12

    Trazite previse od Rusije.Sta mi uzvracamo:Put u EU bez povratka.Licemerno zar ne?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA