Vučić: Srbija dobija aplauze od SAD i može da računa na bolju budućnost!

- Mislim da je Srbija sve poštovanija, ponosan sam na tu činjenicu, a kada dobijete ovakav tretman u SAD onda mislim da Srbija može da računa na daleko bolju budućnost - poručio je premijer Srbije

  • 0

Alekandar Vučić, predsednik Vlade Srbije, rekao je u Vašingtonu da su svi razgovori koje je imao sa predstavnicima velikih američkih kompanija bili veoma dobri, a da je u svim razgovorima istaknut značaj očuvanja političke i ekonomske stabilnosti za Srbiju.

- To je ono o čemu smo govorili svuda. Dakle politička i ekonomska stabilnost, nizak deficit. To su stvari za koje su čculi i ovde u SAD. I kada na ručku sa ITI dobijete aplauz samo zbog svoje iskrenosti i zbog rezultata koje su i oni mogli da vide, onda znate da u SAD to neko ume da ceni - rekao je Vučić.

- Mislim da je Srbija sve poštovanija, ponosan sam na tu činjenicu, a kada dobijete ovakav tretman u SAD onda mislim da Srbija može da računa na daleko bolju budućnost - poručio je Vučić.

Foto: Printskrin RTS Foto: Printskrin RTS

VUČIĆ: Srbija spremna da investitorima obezbedi najbolje uslove poslovanja u regionu!

Vučić je u Vašingtonu  razgovarao sa predstavnicima Majkrosofta, Dženeral Ilektrika, Friporta, En-Si-Ara i drugih kompanija.

Kako je rekao, svi sastanci su bili veoma dobri, puni energije i zainteresovanosti sa obe strane.

- Ovde u Majkrosoftu smo bili najsrdačnije primljeni. Oni imaju već 150 zaposlenih u našoj zemlji, a razgovarali smo o povećanju njihovih kapaciteta, ali i ujedinjava našeg sistema - centralne vlade, opština, pokrajine. Gledali smo kako da preskočimo jednu generaciju koju smo uspeli da izgubimo i uđemo u novi vek - da sve što smo izgubili na najbrzi mogući način pokušamo da nadoknadimo - rekao je premijer.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE

Poseta premijera Vučića Americi otvara vrata Srbiji! (VIDEO)

Vučić je dodao i da je ponosan na to šta su neki Srbi učinili u Americi, posebno istakavši doprinos Marije Živanović koja je donela 1.400 radnih mesta mladim ljudima u En-Si-Ar u Beogradu.

(Telegraf.rs / Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA