HRVATI SU UBIJALI SRBE U OLUJI, ORI SE EVROPOM: Ovakvu REZOLUCIJU o zločinima u HRVATSKOJ usvaja EU!

Hrvatska snosi glavnu odgovornost za počinjena "genocidna dela" - ubistva i progone, jer nije preduzela konkretne mere i aktivnosti za zaštitu srpskih civila i nije poštovala ljudska prava svih pojedinaca na svom području, poručio je u pismu predsednik Koalicije udruženja izbeglica, predsedniku Evropskog parlamenta

  • 45

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica, Miodrag Linta,  pozvao je predsednika Evropskog parlamenta, Martina Šulcada podrži donešenje rezolucije o "Oluji" u EPLinta je u otvorenom pismu zatražio od Šulca da podrži inicijativu tog udruženja o rezoluciji kojom bi se najstrože osudio ratni zločin i etničko čišćenje koje su hrvatske oružane snage počinile nad srpskim stanovništvom avgusta 1995. godine, kao i sva kršenja i zloupotrebe ljudskih prava i međunarodnog humanitarnog prava.

HRVATI PRIZNALI PORAZ OD SRBIJE I DA SU SLABIJI OD SRBA: Zbog Beograda ZAPAD nam je UDARIO ŠAMAR za zločine u OLUJI!

EP bi tom rezolucijom, navodi Linta, pozvao Hrvatsku da procesuira sve odgovorne za ratne zločine i druga kršenja međunarodnog humanitarnog prava, bez obzira na njihovu nacionalnu i versku pripadnost, kao i da se prognanima vrati njihova oduzeta prava ili da dobiju novčanu nadoknadu.

SRBIJA DOKAZALA DA JE JAČA OD HRVATSKE: NATO, Amerika i Nemačka UDARILI ŠAMAR Hrvatima zbog zločina nad Srbima u Oluji!

Foto: Tanjug/Rade Prelić, Profimedia Foto: Tanjug/Rade Prelić, Profimedia

HRVATSKA SPREMA USTAŠKO LUDILO ZA PROSLAVU OLUJE: Hrvati PONOVO prete Srbima i Srbiji Tuđmanom i Tompsonom!

Rezolucijom bi se od Hrvatske zatražilo da prestane da obeležava 5. avgust kao državni praznik, obezbedi pravdu za sve žrtve i dugoročnu podršku preživelima, ubrza rad na pronalaženju i identifikaciji posmrtnih ostataka žrtava i izradi obrazovni program iz kojih će buduće generacije izvlačiti pouke u vezi sa ratnim zločinima.

Linta: Hrvatska odmah da ukine penzije ustaškim zločincima!

Foto: AP Foto: AP

- Duboko verujemo da delite naše mišljenje da bi usvajanje Rezolucije o Oluji predstavljalo veliki korak ka unapređenju mira, pravde, istine i pomirenja između srpskog i hrvatskog naroda - navodi Linta u pismu Šulcu.

Linta je dodao da Hrvatska snosi glavnu odgovornost za počinjena "genocidna dela" - ubistva i progone, jer nije preduzela konkretne mere i aktivnosti za zaštitu srpskih civila i nije poštovala ljudska prava svih pojedinaca na svom području.

- Želimo da verujemo da delite naše iskreno opredeljenje da krivično gonjenje svih osoba odgovornih za ratne zločine pred hrvatskim pravosuđem jeste jedno od glavnih preduslova za pomirenje između srpskog i hrvatskog naroda i uspostavu trajnog mira i stabilnosti između Srbije i Hrvatske - naveo je Linta.

Foto: AP Foto: AP

SRBIJA UDARILA ŠAMAR HRVATIMA U EU: Hrvatska je BRUTALNO UBIJALA SRBE u OLUJI i Evropa to MORA da osudi!

Tokom i posle akcije "Oluja", naveo je Linta, hrvatske oružane snage ubile su više od 2.000 Srba, od čega su 1.200 civili, i proterale 220.000 Srba, dok se oko 900 Srba vode kao nestala lica, što predstavlja najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata.

U akciji "Maestral", koja je bila produžetak "Oluje" hrvatske oružane snage su zajedno sa snagama armije BiH ubile 655 i proterale oko 125.000 Srba iz zapadnokrajiških opština koje se nalaze u Federaciji BiH.

On je dodao da u prethodnom periodu u Hrvatskoj postoje dvostruki standardi u suđenjima za ratne zločine, odnosno daleko stroži za Srbe a daleko blaži za Hrvate i da je Hrvatska jedina država EU u kojoj se ratni zločinci slave kao heroji.

Otvoreno pismo poslato je i šefovima sedam poslaničkih grupa u Evropskom parlamentu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran Švedska (Loznica)

    23. jul 2015 | 13:55

    Polako sve će doći na svoje mesto. Doče i naši pet minuta, istina se polako otkriva i izađe na videlo

  • miroslav-knin

    23. jul 2015 | 13:06

    sta to vredi kad ni jedan njihov oficir nije osudjen za to ni u hrvatskoj niti u hagu

  • Nada

    23. jul 2015 | 13:47

    Proterali su stotine hiljada ljudi iz njihovih kuca i sad slave šta. Zamislite živite 30 godina u stanu u Zagrebu i jednog dana neko reši da više niste podoban građanin, proglasi vas agresorom (zamislite vi tog licemerja okupirali ste sopstveni stan a od njihovog nacionalnog interesa je da taj stan oslobode). I sad se ja pitam jel ono stvarno misle da smo mi debili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA