SRBIJA NIKADA NEĆE ZABORAVITI ZLOČINE U OLUJI: Evo kako će biti obeležena godišnjica progona Srba iz Hrvatske!

Vlade Srbije i Republike Srpske, odlučile su da 5. avgust bude dan sećanja na sve prognane i stradale Srbe, i ujedno je proglašen Danom žalosti

  • 46

Dan sećanja na stradanja i progon Srba biće obeležen 4. avgusta velikim skupom ispred Sremske Rače i nizom prigodnih manifestacija. Dan posle, 5. avgust, biće proglašen Danom žalosti na teritorijama Srbije i Republike Srpske, najavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin.

- Mi smo na zajedničku inicijativu Vlada Srbije i Republike Srpske odlučili da 5. avgust bude dan sećanja na sve prognane i stradale Srbe, a na današnjoj sednici Organizacionog odbora smo se dogovorili kako ćemo obeležiti taj dan - rekao je Vulin nakon uručenja stipendija talentovanim učenicima i studentima koji se nalaze na smeštaju u hraniteljskim porodicama.

AMERIKANCI, SRBI SU HRABRI, MOLITE SE ZA NJIH! ORILO SE AMERIKOM! Evo kako se srpska trobojka vijorila iznad BELE KUĆE!

Prema njegovim rečima, dogovoreno je da će taj dan biti obeležen velikim skupom 4. avgusta ispred Sremske Rače u opštini Sremska Mitrovica, kao i 5. avgusta, nizom prigodnih manifestacija od kojih će, između ostalog, jedna biti i minut ćutanja za sve žrtve.

- U akciji obeležavanja uključile su se obe Vlade, Srpska pravoslavna crkva i sve institucije naše zemlje -  kazao je Vulin.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uh

    28. jul 2015 | 15:09

    Ne mogu da poverujem koliko je vremena trebalo da se probudimo.

  • Haha

    28. jul 2015 | 14:52

    U srbiji dan zalosti a u hrvatskoj slave.. mozda smo i mi trebali da slavimo srebrnicu pa da vidimo kako bi prosli.. mozda jos jedno bombardovanje ili tako nesto.. ali za drage nam komsije svi cute i zmure

  • Jasenovac metropola pod zemljom

    28. jul 2015 | 17:40

    mislim da bi narod Srbije i rep.Srpske taj dan trebao da uvede u kalendar i knjige kao DAN GENOCIDA HRVATA ...nad svojim gradjanima koji nisu zeljeli da prihvate fasizam..to je potez koji bi ohrabrio narod i obavezno pozvati strane delegacije i da to pocne vec od iduce godine.Visoki predstavnici bi bili praceni novinarima i tv ekipama..nesto o cemu vlada Srbije MORA razmisljati..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA