NAŠ OBRAZ JE ČIST, HRVATI TREBA DA ŽIVE S TIM: Evo šta je predsednik Srbije rekao o ZLOČINIMA U OLUJI!

- Oprostiti nikada ne znači zaboraviti, ali mi smo kroz svoju istoriju umeli da se u ime nekih interesa, koji su bili svačiji samo ne srpski, lako odreknemo i gotovo zaboravimo svoje žrtve, rekao je predsednik Srbije, posle parastosa koji je za žrtve "Oluje" služio episkop sremski Vasilije

  • 10

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, danas je na Banstolu, na Fruškoj Gori prisustvovao parastosu žrtvama akcije "Oluja" i osveštanju krsta buduće crkve brvnare i tom prilikom poručio da su Srbija i Srbi spremni na oprost i pomirenje ali, kako je rekao, ne zavisi sve samo od nas.

OLUJA - ZLOČIN BEZ KAZNE, ZLOČIN KOJI TRAJE: Zašto smo danas u CRNINI, zbog čega TUGUJEMO i koga OPLAKUJEMO?!

- Naši obrazi su čisti, a naš hleb je spreman da ode tamo odakle je dolazilo kamenje koje su potezali na nas - rekao je predsednik Nikolić obraćajući se građanima prognanim u akciji "Oluja" pre 20 godina iz Hrvatske, koji su svoje utočište našli u ovom vikend naselju na Fruškoj Gori.

HRVATI, VI STE FUJ! UBIJALI STE SRBE, RUKE SU VAM KRVAVE DO LAKATA: Pismo hrvatskog političara o OLUJI ZAPALILO JE SVET!

Oprostiti nikada ne znači zaboraviti, ali mi smo kroz svoju istoriju umeli da se u ime nekih interesa, koji su bili svačiji samo ne srpski, lako odreknemo i gotovo zaboravimo svoje žrtve, rekao je Nikolić posle parastosa koji je za žrtve "Oluje" služio episkop sremski Vasilije.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Predsednik Srbije je istakao da se veličina i snaga jednog naroda ne meri brojem ubijenih i zauvek proteranih, slabih i nezaštićenih i dodao da na obrazima onih koji su počinili zločine uvek "ostaje utisnut pečat zlikovca".

NEMCI OGORČENI: Proslava "Oluje" je SKANDALOZNA, Hrvatska je odgovorna za ZLOČINE nad Srbima!

- Deo hrvatskog naroda, onaj deo koji i sada kroji sudbinu svoje države i određuje njen odnos sa svojim srpskim narodom mora da živi sa tim - rekao je Nikolić, podsetivši na neizbrisivu sliku kolone od 250.000 hrvatskih građana srpske nacionalnosti koji su, kako je rekao, "osim golog života i porodičnih fotografija nosili još samo beskrajnu tugu u koloni stida onih koji ih proteruju".

Vaša ognjišta, dodao je on, "bezumnici su pretvorili u oganj, a vaše stradanje i patnju slave kao svoju pobedu i dan kada su obnovili državu, koja im je ostala od Pavelića, a bila priznata jedino od Hitlera".

Parastos žrtvama akcije "Oluja" i osveštanje krsta buduće crkvice Blage Marije molitveno je predvodio vladika Vasilije uz sasluženje karlovačkih sveštenika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gagi

    4. avgust 2015 | 15:05

    Nadam se da će vlada Srbije zajedno sa našim presednikom republike Srbije pozvati narod da izađemo na svoje trgove i da odamo počast našim postradalim sunarodnicima bez obzira gde se nlazili a posebno naša crkva u dijaspori da okupi vernike u portama u 92 zemlje sveta gde službuje SPC.

  • VAN

    4. avgust 2015 | 14:30

    Ako ne Oluja za hrvate pobeda, da bi došli do nezavisne drzave Hrvatske, NDH, onda je ovo naj sramnija pobeda u dosadašnjoj istoriji ratovanja.

  • Gagi

    4. avgust 2015 | 14:42

    Naprasno su se odvojili jer su drugi to dozvolili ali ima vremena da se pokaju i da vrate Srbima teritorije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA