VULIN TVRDI: Srbija neće graditi centar NI ZA 400.000, NI ZA 4.000 MIGRANATA!

- Ne gradimo nikakav centar, nemamo nijedan trajni kapacitet koji hoćemo da uvećamo - rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

  • 8

U Srbiji se neće graditi centar "ni za 400.000, ni za 4.000 migranata" jer to nije politika zemlje, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Komentarišući pojedine navode da je EU razmišlja da se u Srbiji izgradi prihvatni centar za 400.000 migranata, Vulin je rekao da to niko nije tražio, a i da jeste, Srbija to nikad ne bi prihvatila.

SRBIJA DA NAPRAVI CENTAR ZA 400.000 MIGRANATA ILI NEMA NIŠTA OD EU! Ovo je najnovija UCENA Srbima iz Brisela!

Vulin je istakao da Srbija nije prihvatni centar za migrante i da svako ko želi da uđe ili izađe iz naše zemlje, može to da uradi u skladu sa zakonom.

Ministar je naveo i da država neće na silu zadržavati migrante, jer oni nisu došli da žive u Srbiji niti žele da budu ovde, već žele da idu svojim putem, što je, kako je rekao, njihovo pravo.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Ne gradimo nikakav centar, nemamo nijedan trajni kapacitet koji hoćemo da uvećamo - rekao je Vulin i dodao da se Srbija prema migrantima odnosi u skladu sa najvišim svetskim standardima.

Vulin je dodao da će Srbija nastaviti da se ponaša maksimalno humano i da poštuje sve obaveze iz ugovora o readmisiji, ali je zamolio i sve da se odnose odgovorno prema migrantima, ali i prema državi.

- Molim sve medije da budu maksimalno odgovorni prema zemlji i situaciji u kojoj se nalazimo, prema migrantima kojima je jako teško i koji ovde nisu svojom voljom. I da vode računa da novinskim naslovima ne plaše ljude - zaključio je ministar.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    10. avgust 2015 | 14:33

    Migranti su NATO proizvod za evropu,treba ih poslati nato_u

  • Ma

    10. avgust 2015 | 13:49

    Sta eu zeli moze da okaci macku o rep.To neka oni prave svojoj kuci a nas neka ostave na miru vise i neka prekinu da nas muce i maltretiraju.To sta se njima zeli i sta ce stvarno da bude su dve potpuno odvojene stvari.Tu se nepitaju ni politicari ni angela merkel ni evropska unija.Nego narod Srbije i samo narod Srbije pa na trecem mestu opet naord Srbije i mi cemo da odlucimo sta ce u nasoj kuci da se gradi i ko ce u nasoj kuci da se doseljava a ovi bogami nece nebilo nam to zadnje na svetu.To mi odlucujemo a ne neki debeloguzi foteljasi iz brisela.

  • BORIS

    10. avgust 2015 | 14:58

    Nadam se da ce nasa vlast voditi racuna prvenstveno o interesu svog naroda.Kada samo pomislim kako su postupali pobunjenici u Iraku Libiji i kako su se izivljavali nad porodicama po Amerikacima diktatori Sadama i Gadafija nije mi zao sto moraju da beze jer tek sada vide sta su im zlotvori napravili od zivota.Samo neka se nasi ne prave previse dobri jer moze da se desi i nams ona stara dosli divlji oterali pitome.Samo im pomouite da sto pre odu i postavite zicu da iz EU ne ulaze kod nas.Makedonija Bugarska Grcka du u E U pa sto odmah iz tih zemalja nisu otisli dalje u Eu vec ih prosledjuju kod nas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA