SREĆAN ROĐENDAN KOMANDANTE, JA SAM TVOJ SABORAC! Evo koji srpski ministar je ovako čestitao rođendan Fidelu Kastru!

- Vaša revolucija i neprekidna borba za očuvanje nezavisne i socijalističke Kube je neiscrpna inspiracija svih levičara u svetu. Budite uvereni komandante Kastro da ćete u članovima Pokreta socijalista uvek imati iskrene saborce - napisao je lider Pokreta socijalista

  • 7

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin čestitao je nekadašnjem predsedniku Kube Fidelu Kastru 89. rođendan, navodeći da je on svojom neustrašivom i beskompromisnim zalaganjem za pravdu i demokratiju obeležio 20. vek.

"Vaša revolucija i neprekidna borba za očuvanje nezavisne i socijalističke Kube je neiscrpna inspiracija svih levičara u svetu. Budite uvereni komandante Kastro da ćete u članovima Pokreta socijalista uvek imati iskrene saborce", poručio je Aleksandar Vulin u čestitki, prenosi Tanjug.

Kastro je, kako je naveo, pokazao da je otpor neoglobalizmu moguć, da pritisci, ma kako teški, ne mogu srušiti volju naroda, te da postoji nada za jedan bolji svet sutra.

Foto: Tanjug / Sava Radovanović Foto: Tanjug / Sava Radovanović

"Ceo miroljubivi svet je prepoznao i pozdravio vašu politiku, a danas polako, ali sigurno, je priznaju i oni koji su decenijama radili protiv Kube nanoseći joj nemerljivu štetu", naveo je Vulin, koji je Kastru poželeo dobro zdravlje, sreću, radost i da zauvek živi socijalistička Kuba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čika zuba ;)

    13. avgust 2015 | 14:50

    Srećan rođendan ljudino! Komo sreće da je više takvih!

  • kk

    13. avgust 2015 | 14:24

    Clanovi vlade i ministri vode individualnu politiku, neko se čepi Amerima i Englezima, neko Rusima, neko Nemcima, pojedini šiptarima, a neko, eto čak i Cubancima... Malo čudno ili normalno za koalicionu vladu gde svako gleda SAMO svoj interes...?!

  • Tale

    13. avgust 2015 | 14:17

    Doći će đavo po svoje. Samo je pitanje vremena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA