Ukinuto rešenje o produženju pritvora Oliveru Ivanoviću, sud će do 26. avgusta doneti konačnu odluku!

Prema Vlajićevim rečima „obrazloženja suda o produžetku pritvora Oliveru Ivanoviću su izgubila svaki smisao, nakon saslušanih 47 svedoka od kojih niko nije rekao da je iko na njih vršio uticaj ili pritisak verovati da će neko da utiče na preostalih 10 je nelogično"

  • 3

Oliver Ivanović koji deveti dan štrajkuje glađu, zbog opšteg stanja u kome se nalazi juče je oko 17 sati dovezen je u ZC Kosovska Mitrovica na prijemno interno odeljenje.

Građani poručili: "SLOBODA ZA OLIVERA, PRAVO NA ISTINU!"

Ivanović je odbio da primi infuziju i ne odustaje od štrajka. Njegovo zdravstveno stanje prati konzilijum sastavljen od pet lekara, kardiologa, neurologa, psihijatra, anesteziologa i hirurga na čelu sa kardiologom Milanom Jakovljevićem.

NIJE ŽIVOTNO UGROŽEN, ALI MU JE ZDRAVLJE NARUŠENO

On je naglasio da Ivanović nije životno ugrožen ali da mu je zdravstveno stanje narušeno i da će se raditi dodatne medicinske pretrage.

-Ono što je najveći problem jeste što on odbija da uzima hranu, neuzimanje hrane utuče na metabolizam svih ćelija u orgnizmu i vitalne orgne, mi ga ubedjujemo da prekine štraj što bi u velikoj meri olakšalo lečenje – rekao je Jakovljević.

POSLEDNJA VEST: Oliveru Ivanoviću odbijena žalba i produžen mu je pritvor

On je dodao da će danas Ivanoviću uključiti fiziološki rastvor „dehidrataciju, što je osnovno, jer kada se dugo štrajkuje gladju, organizam teže podnosi gubitak vode“.

Konzilijum je saopštio da je Ivanovićevo psihičko stanje za sada stabilno, žali se na insomniju, vrtoglavicu i konstantni umor, ali da zahteva kontinuirano praćenje.

Direktor ZC Kosovska Mitrovica Milan Ivanović je podsetio da se Oliver Ivanović u ovoj ustanovi leči sve vreme od kada je u pritvoru nažalost „neadekvatno i nedovoljno, samo ambulantski u kratkim posetama“.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

-Više puta smo zahtevali, da bi se sprovela potrebna dijagnostika i terapeutska procedaru da se Ivanović hospitalizuje, radi ispitivanja i posmatranja, ali nismo naišli na pozitivan stav nadležnih iz Euleksa, što je dodatno uticalo na pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja, zbog čega će period njegovog lečenja i oporavka biti duži, ali se ovoga puta nadamo razumevanju – rekao je Ivanović.

Osvrćući se na informaciju da je Ivanović izgubio u težini 7 kg on je rekao da Ivanović izgubio 13 kg.

ĐURIĆ: Borba za slobodu Olivera Ivanovića je istovremeno i bitka cele Srbije

- Ne radi se o 7kg, već o 13 kg, podsetiću vas da je Ivanović posle utamničenja u Prištini započeo štrajk gladju u jednom potpuno neprijateljskom albanskom okruženju, pod pritiskom i stalnim pretnjama, tada je izgubio 7 kg koje nije povratio, sa 91, pao je na 78 kg, zato je njegovo stanje ozbiljno, za koje je potrebno vreme da se sve posledice saniraju, kako ne bi došlo do neizvesne situacije i ireverzibilnog pogorđanja njegovog zdravstvenog stanja – zaključio je Ivanović.

ŽALBA ODBIJENA, ODLUKA VEOMA ČUDNA

Inače, Apelacioni sud u Prištini je braniocu Olivera Ivanovića Nebojši Vlajiću juče dostavio rešenje kojim je odlučio o žalbi odbrane Olivera Ivanovića na produženje pritvora.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Komentarišući rešenje Vlajić je rekao da je „žalba odbijena, ali da je odluka veoma čudna“.

- Žalba je odbijena i to znači da pritvor nije ukinut, ali je ukinuto poslednje rešenje o određivanju tj. Produženju pritvora do 6. oktobra, vraćeno je na snagu prvobitno rešenje gde mu pritvor traje do 26.avgusta, to znači da će sud najkasnije do tog dana ponovo rešavati o pritvoru i odlučiti – rekao je Vlajić.

On je dodao da će tim branilaca već iduće nedelje podneti novi zahtev za ukidanje pritvora i izrazio očekivanje da će sud doneti odluku pre 26 avgusta.

Prema Vlajićevim rečima „obrazloženja suda o produžetku pritvora Oliveru Ivanoviću su izgubila svaki smisao, nakon saslušanih 47 svedoka od kojih niko nije rekao da je iko na njih vršio uticaj ili pritisak verovati da će neko da utiče na preostalih 10 je nelogično“.

- Javni tužilac je saslušao sve svedoke za koje je govorio da su ključni, saslaušana su i dva zaštićena svedoka i svi svedoci koji su bili na licu mesta, preostali o događaju ne znaju ništa i ne znam zašto bi neko na njih uticao – zaključio je Vlajić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BALKANSKI SPIJUN

    15. avgust 2015 | 14:25

    Gde je bas sad nasao da strajkuje kad svi idu na more?!??! Docekamo vaterpoliste,kosarkase,Dina merlina a za cestitog Srbina ni 2000ljudi da izadje i digne glas!?!?! A svi se kunu u zastavu i dizu 3 prsta...sad se pokazite uspavani Srbi

  • VAN

    15. avgust 2015 | 14:36

    Samo potvrdjuje da postoje dvostruki aršini suda i tužilaštva, Euleksa, posebno za srbe i posebni aršini za Šiptare sa KiM.

  • Nikolas

    15. avgust 2015 | 23:00

    KRVAVI -ZLIKOVACKI NATO OKUPATOR RADI STA HOCE I UZ POMOC EULEKSA I DALJE UBIJA SRBE !!! JEDINO STO SU PRESTALI DA TRGUJU SRPSKIM ORGANIMA !!!! OVO JE HOROR STA SE NA KOSOVU RADI !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA