U SPS IZBORI: U četvrtak socijalisti biraju organe stranke

U ovom trenutku legitimno izabran je jedino predsednik stranke, a svi ostali organi stranke su raspušteni i do sada nisu izabrani novi

  • 2

Socijalistička partija Srbije u četvrtak će održati sednicu Glavnog odbora na kojoj bi trebalo da bude izabrano novo rukovodstvo stranke, što je potvrdila i šefica poslaničke grupe socijalista Dijana Vukomanović. Shodno ranijim najavama lidera stranke Ivice Dačića, ona očekuje da će tema biti zaokruživanje procesa formiranja organa stranke.

U ovom trenutku legitimno izabran je jedino predsednik stranke, a svi ostali organi stranke su raspušteni i do sada nisu izabrani novi.

SPS, kako je Dačić ranije rekao, treba da definiše svoju politku i perspektive u trenutku kada je došlo do prekompozicije političke scene u Srbiji i kada postoji SNS sa ogromnom podrškom građana, sve druge stranke u opoziciji su nestale sa političke scene, a SPS postao druga najveća stranka.

ISTRAŽIVANJE: SNS najpopularnija stranka sa 51odsto podrške, a poverenje Vučiću dalo je 56 odsto ispitanika

Dačić je rekao da će na sednici GO biće utvrđeno šta su ciljevi i kakva je to politka socijaldemokratije koja je prihvatljiva za gradane u ovom trenutku, a to, kako je ukazao, ne može da bude politika "socijalisti utopisti".

Foto: Facebook/Sps Oo Rakovica Foto: Facebook/Sps Oo Rakovica

- Moramo da budemo realni zato je i moguća koalicija izmedu partije desnog centra i partije levice. Rukovodstvo partije mora da prati promene ko je su nužne da bi ste opstali na političkoj sceni - kazao je Dačić.

SPS se, dodao je nalazi u ključnom periodu:

- Uspeli smo da preživimo svašta na političkoj sceni, i sam se politkom bavim već 25 godina, praktično od kad je nastao SPS i nisam bežao kad je bilo teško, niti sam se zanosio lažnim slikama kada smo bili najmoćniji - rekao je lider SPS.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da da

    2. septembar 2015 | 00:32

    Dačiću, imaš jake kadrove pa se nadam najboljem postavljanju u prve redove. Za opstanak potrebni su mladi kadrovi koji će osvešiti stranku, da bi mogla parirati postojećoj. Samo jaki i uporni opstaju, a najbolji pobedjuju. Jedina nada Srbiji ste vi. Vi ste na potezu.

  • milan

    1. septembar 2015 | 12:54

    ovaj dacic je neunistiv kao da je sa galapagosa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA