SRBIJA GRADI PRIHVATNE PUNKTOVE ZA IZBEGLICE: Evo šta Nemačka ZAHTEVA od Srbije u vezi sa MIGRANTIMA!

Srbija neće imati obavezu da trajno prima izbeglice sa Bliskog istoka jer nije član EU i ostaje samo zemlja tranzita za migrante, a umesto trajnih prihvatilišta gradiće se samo privremeni prijemni centri na granici sa Makedonijom

  • 18

Srbija neće imati obavezu da trajno prima izbeglice sa Bliskog istoka jer nije član EU i ostaje samo zemlja tranzita za migrante, a umesto trajnih prihvatilišta gradiće se samo privremeni prijemni centri na granici sa Makedonijom! Ovo je rezultat dogovora premijera Srbije Aleksandra Vučića i kancelarke Nemačke Angele Merkel.

HAOS NA GRANICI: Zatvoren auto-put, obustavljen ulazak u Mađarsku, izbeglice krenule peške ka Budimpešti!

Prema najavama 1,5 miliona izbeglica tek treba da prođe kroz Srbiju, a Mađarska s druge strane zatvara granicu i onemogućava njihov ulazak u zemlju.

(MAPA) Pogledajte koliko migranata u Evropi traži azil, i da li se na mapi UOPŠTE nalazi Srbija! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kancelarka Nemačke Angela Merkel jasno je poručila Vučiću da kvote za prijem izbeglica ne važe za Srbiju, jer ona nije član EU, što znači da nećemo morati trajno da prihvatimo određeni broj migranata, što je izgledalo kao neminovnost.

NEMAČKI OBAVEŠTAJCI UPOZORAVAJU EVROPU: Preko Srbije u EU stiže MILION I PO MIGRANATA!

Kako prenosi Informer, zadatak Srbije biće da migrantima obezbedi što bezbolniji prelazak kroz našu teritoriju i zbog toga da napravi nekoliko prijemnih punktova na granici s Makedonijom.

- Srbiji nije lako, u nju izbeglice dolaze iz jedne zemlje EU,  a iz nje izlaze u drugu zemlju EU - rekla je Merkelova nakon sastanka sa Vučićem.

Pratite Telegraf.rs na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

    8. septembar 2015 | 11:52

    Mislim da je najbolje pomoći izbeglicama da brzo i lako pređu u Hrvatsku jer je ona članica EU,velika,bogata,jaka,moćna država sa velikim iskustvom što se tiče izbeglica a i klima u Dalmaciji je zimi mnogo blaža nego kod nas u Srbiji tako da bi emigranti mogli naseliti Hvar,Brač,... i tako bezbedno provesti zimu! HE HE HE HE HE HE HE PS:(ovaj smeh nije upućen izbeglicama!!!)

  • ana

    8. septembar 2015 | 09:45

    imamo mi sve to izgradjeno vec u hrvatskoj. ne bacajte pare vec isplatite proterane Srbe da kupe nekretninu u Srbiji a oni ce ustupiti nehretnine u hrvatskoj. Zašto srpske izbeglice niko ne zbrinjava?Zar ne treba i oni da imaju krov nad glavom?.

  • Patriota

    8. septembar 2015 | 09:13

    Ukoliko je to tacno, odmah traziti 60-100 putnickih vagona od Nemaca. Po registraciji u Srbiji odmah u Presevu organizovati direktne vozove za Nemacku, po 20 vagona u jednoj garnituri. Tu moze da stane do 2000 ljudi. Tranzit kroz Srbiju bez zaustavljanja do granice,a sa Madjarima dogovoriti da samo prikace njihovu lokomotivu i nema stajanja do Audtrije ili sa Hrvatskom sasvim svejedno. Kada udju u EU oni neka se organiuju dalje kako god zele. Uz to organizovati jednog pratioca koji ce poneti sva dokumenta svih njih slike,otisak prsta i potrebnu dokumentaciju i predati ih na granici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA