VUČIĆ PRELOMIO - SRBIJA IDE NA IZBORE! Premijer odlučio da Srbi vanredno izađu na BIRALIŠTA

Premijer Srbije i lider SNS-a doneo je odluku da raspusti Skupštinu Srbije i da se raspišu VANREDNI PARLAMENTARNI IZBORI, evo i zašto

SRBIJA IDE NA VANREDNE PARLAMENTARNE IZBORE! Premijer Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić doneo je odluku da raspiše vanredne izbore i raspusti Skupštinu Srbije! Tu odluku saopštio je nakon sednice GO stranke održane u Madlenijanumu.

 

(UŽIVO) DAN D ZA SRBIJU - ZASEDA VRH NAPREDNJAKA! SNS daje ZELENO SVETLO Vučiću da raspiše izbore

 

Odluka o raspisivanju izbora doneta je nakon sednice GO SNS-a koja je održana danas u 11 časova u Madlenijanumu, ali i posle konsultacija sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, koji je poručio da će podržati svaki stav Aleksandra Vučića i SNS.

 

Predsednik SNS i premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je odlučio da se ide na vanredne parlamentarne izbore kako bi se razrešio društveni sukob koji blokira reforme.

 

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Vučić je na sednici Glavnog odbora SNS rekao da je vladi portreban pun mandat kako bi do 2020. dovršila započete refortme, koje su Srbije izvele na dobvar i siguran put.

 

DA LI JE OVO NAJAVA VANREDNIH IZBORA? Vučić traži od SNS dozvolu da u svakom momentu može da raspiše izbore!

 

On je rekao da je Srbija od kako je SNS preuzela vlast u stanju latentnog društvenog sukoba, i nailazi na ogroman otpor upravo stoga što je nastojala da razbije blok koji su činili tajknuni, političari i kriminalci, kojima nije bilo u interesu da Srbija napreduje i da se bilo šta menja.

 

Otpočeli smo sukob i sa njima i sa onima među nama kojima je vlast samo način za lično bogaćenje.

 

Centar otpora i ovoj vladi i pristojnoj i naprednoj Srbiji i politici reformi su pripadnici bivše loše vlasti i lažne elite koju je ta vlast stvorila i obezbedila im privilegije.

 

Foto: Tanjug/Marko Đoković

Foto: Tanjug/Marko Đoković

 

Tako će Srbija 24. aprila, radi uštede izaći u isto vreme na vanredne parlamentarne i redovne lokalne i pokrajinske izbore!

 

Premijer Aleksandar Vučić je obavio je konsultacije sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, koji je nakon sastanka rekao da će podržati svaku odluku koju donese predsednik Vlade Srbije i SNS.

 

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je ranije da odluku o raspisivanju vanrednih republičkih izbora neće donositi pod pritiskom dnevnih afera, već će se rukovoditi interesima države.

 

- Vidim da sada svi žele izbore. Svi kažu da Vlada Srbije nema legitimitet, da loše radi i da je narod protiv. To znači da postoji velika mržnja i otpor. To znači da ljudi treba da izaberu bolje - rekao je Vučić prilikom obilaska radova na projektu "Beograd na vodi".

 

Foto: Tanjug/Marko Đoković

Foto: Tanjug/Marko Đoković

 

Srbiju, rekao je, ka vanrednim izborima vodi loša atmosfera u društvu, ali odluka zavisi od toga da li će strukturne reforme moći da budu sprovedene uz izbore ili ne.

 

SCENARIO ZA RASPISIVANJE IZBORA!

 

Potpuno je isti kao i kada je premijer bio Ivica Dačić... Naime sadašnji predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić vratiće svoj mandat predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i od njega zatražiti da raspusti Skupštinu Srbije i raspiše izbore.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Odluku o raspuštanju Skupštine i raspisivanje vanrednih izbora donosi predsednik Srbije u najkraćem mogućem roku, a sve do izbora nove Vlade Srbije, kabinet u ostavci nastavlja svoj rad.

 

ŠTA JE SVE UTICALO NA ODLUKU O VANREDNIM IZBORIMA:

 

* SNS je na vrhuncu snage, sa najvećim rejtingom

 

* Opozicija nikada nije bila slabija, mnoge stranke ostaće ispod cenzusa

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

* Na krilima uspeha na republičkom nivou SNS će povećati uspeh u Vojvodini i na lokalu

 

* Dobijaju se četiri nove godine mandata za reforme

 

* Demonstracija političke moći i ućutkivanje kritičara

 

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

 

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA