KIRBI O VUČIĆEVOJ POSETI SAD: U fokusu put Srbije EU i slučaj braće Bitići

Tokom predstojeće posete premijera Aleksandra Vučića SAD teme će biti put Srbije ka EU, biznis i povećanje zaposlenosti, ali i slučaj braće Bitići

  • 59

Američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi rekao je danas da će teme predstojeće posete premijera Aleksandra Vučića SAD biti put Srbije ka EU, biznis i povećanje zaposlenosti, ali i slučaj braće Bitići.

Kirbi je, na pitanje novinara da li je razočaran što još nema napretka u rešavanju slučaja braće Bitići, kazao da napredak postoji, ali da se u javnost ne iznose sve informacije o tome.

Vučić u poseti Bajdenu u septembru!

- Imao sam brojne sastanke sa premijerom, republičkim tužiocem, ministrima pravde i unutrašnjih poslova. Neke informacije su javne, neke ne - rekao je Kirbi novinarima u prostorijama Crvenog krsta Srbije, gde Američka ambasada danas organizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi povodom obeležavanja 14. godišnjice terorističkih napada u SAD.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kirbi je istakao da napredak u rešavanju tog predmeta treba posmatrati u širem kontekstu, i podosetio da je mnogo ljudi poginulo 90-ih godina, i da svaka porodica, koja je tada izgubila nekoga, želi da krivci budu privedeni pravdi:

- Ovde se radi o pravdi, a ne samo o tri američka građanina. Želimo napredak, ali u kontekstu koji podrazumeva da sve porodice zaslužuju pravdu i da su sve žrtve jednake.

Vučić 15. septembra putuje u Vašington gde će se sastati sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom, ali i sa šeficom MMF Kristin Lagard.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

VUČIĆ PONOVO IDE U AMERIKU: Evo o kojim VRUĆIM TEMAMA će razgovarati Bajden i srpski premijer!

Krajem meseca premijer Srbije će još jednom otputovati u Vašington kako bi, na poziv predsednika SAD, učestvovao na međunarodnoj konferenciji posvećenoj borbi protiv terorizma.

Vučić je prethodno u junu boravio u SAD kada je razgovarao sa visokim američkim zvaničnicima.

Pratite Telegraf.rs i na Vajberu!

(Telegrag.rs/ Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare32

    11. septembar 2015 | 15:23

    Napredak na putu ka EU evidentan je a poverenje i ugled koje je u zadnje vreme Srbija naglo pocela da stice, prepoznale su i clanice EU koje vuku konce i od kojih mnogo zavisi.

  • Strumf 202

    11. septembar 2015 | 14:52

    Premijerova poseta SAD-u bice podjednako uspesna kao i predhodna, a ovaj put mozda i mnogo bolja posto ce se Vucic sastati sa americkim potpredsednikom Bajdenom.

  • Milenko

    11. septembar 2015 | 14:58

    Sa premijerom kakav je Vucic, Srbija ce uci u EU!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA