VUČEVIĆ POSETIO VOJNOMEDICINSKI CENTAR: To je bolnica svih građana Novog Sada (FOTO)

- U poslednje tri godine postoji dobra saradnja između Vojne bolnice u Petrovaradinu i Grada Novog Sada kao lokalne samouprave - rekao je gradonačelnik Novog Sada

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat posetili su Vojnomedicinski centar Novi Sad, koji od februara 2013. godine funkcioniše kao opšta bolnica, sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite.

Tom prilikom oni su se upoznali sa kapacitetima Odeljenja za hirurške bolesti, operacionim salama, kao i sa potrebama koje ta ustanova ima, pre svega, u vidu opreme čija bi nabavka omogućila značajno proširenje obima posla.

- U poslednje tri godine postoji dobra saradnja između Vojne bolnice u Petrovaradinu i Grada Novog Sada kao lokalne samouprave. Novi Sad nema klasičnu gradsku bolnicu, odnosno, ima Dom zdavlja kao pružaoca primarne zdravstvene zaštite i KC Vojvodine i Institut u Kamenici, kao pružaoce tercijalnog oblika zdravstvene zaštite. Zato postoji, uslovno rečeno, pritisak pacijenata i zato nam je neophodna Vojna bolnica u smislu pružanja što kvalitetnije i efikasnije zdravstvene zaštite građana Novog Sada - rekao je prvi čovek ovog grada.

NIKOLIĆ I PAHOR: Odnosi Srbije i Slovenije za primer ostalima u regionu (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada je rekao da se trdue da materijalnim sredstvima pomognu Vojnu bolnicu, uvažajavući sve njene specifičnosti, jer to je bolnica svih građana bez obrira na to da li su u pitanju civilni ili vojni osiguranici.

Foto: Promo Foto: Promo

- Čestitam veliki jubilej Vojnoj bolnici, a u pitanju je 229 godina postojanja te ustanove. Duga tradicija treba da bude ponos svih zaposlenih, ali i svih u Novom Sadu. Mi se trudimo da u našem gradu imamo što kvalitetnije uslove za pružanje zdravstvene zaštite, da su naši građani zdravi i da imaju dobru preventivnu zaštitu. Time se umanjuju potrebe za hirurškim intervencijama koje mogu dovesti do neželjenih situacija i do narušenog zdravstvenog stanja – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Povodom predstojećeg dana Vojnomedicinskog centra 11. novembra, a u cilju približavanja ove ustanove građanstvu Novog Sada i Južnobačkog okruga, Odeljenje za hirurške bolesti VMC Novi Sad će u periodu od 12.oktobra do 6. novembra 2015, angažovati svoje maksimalne ljudske i materijalne resurse i na taj način, izvodeći oko 170 planiranih operacija u tom periodu, obeležiti dan Centra.

Od sada, Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA