VUČIĆ PRIMIO AMBASADORA BiH: Stabilna Bosna, stabilna Srbija, stabilan region

Srpski premijer je rekao novopostavljenom ambasadoru BiH u Beogradu, da će zajednička sednica Vlade Srbije i Veća ministara BiH biti prilika za jačanje odnosa dveju zemalja

  • 40

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, primio je  novopostavljenog ambasadora Bosne i Hercegovine Lazara Mirkića, poželeo mu uspeh tokom diplomatskog mandata i podvukao opredeljenost srpske vlade za dobre odnose sa tom zemljom.

- Srbija želi stabilnost u Bosni i Hercegovini, jer to znači i stabilnu Srbiju i stabilan region - istakao je premijer. On je ukazao da će zajednička sednica Vlade Srbije i Veća ministara BiH biti prilika za jačanje odnosa dveju zemalja.

Srpski premijer je najavio i svoje učešće na Investicono-razvojnoj konfereciji u Srebrenici i nameru da razvoj lokalne samouprave u tom mestu Srbija pomogne izgradnjom nekih od neophodnih javnih objekata.

SELAKOVIĆ: Vučić predao ambasadorima Kvinte foto-dokumentaciju o porušenim srpskim svetinjama!

Ambasador Mirkić naglasio je da premijer Vučić može da učini mnogo za regionalnu stabilnost, jer je svojim dosadašnjim zalaganjem za dobre odnose zemalja Zapadnog Balkana stekao autoritet u regionu.

Dvojica sagovornika razgovarala su i o konkretnim infrastrukturnim projektima koji bi doprineli povezivanju privreda i naroda dveju zemalja. Srbija i BiH pružaće podršku jedna drugoj na putu ka Evropskoj uniji, saopšteno je iz Kancelarije za sradnju s medijima predsednika vlade.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    16. oktobar 2015 | 13:06

    Ni jedan premijer do sada nije ovako otvoreno pruzio ruku citavom regionu kao sto je to uradio Aleksandar Vucic! Sve pohvale!

  • Kole

    16. oktobar 2015 | 14:50

    Premijer trezveno gleda na probleme ovog regiona. Jedino razum treba da opredeljuje poteze pravog državnika.

  • skippy

    16. oktobar 2015 | 12:59

    Vučić je već više puta pokazao da je najodgovorniji političar u regionu, radi u najboljim interesima Srbije, na vrlo dostojanstven i odmeren način.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA