VUČIĆ: Kritičarima smetaju činjenice, histerija je veća nego ikada

Srpski premijer je naglasio da nikome ko dezavuiše nečije uspehe i odgovoran rad neće dozvoliti da prođe bez odgovora i rekao "mnogo smo uspešniji od onih koji su ranije upravljali zemljom. Boriću se do poslednje kapi znoja da Srbija napreduje i da se ne vratimo u prošlost"

  • 48

Srpski premijer Aleksandar Vučić, obratio se danas poslanicima u Skupštini Srbije i kako je rekao, u Skupštinu je došao zbog jednokratne pomoći nastavnicima i profesorima univerziteta, a ne zbog rebalansa budžeta. On je dodao da nikome neće dozvoliti da bez odgovora dezavuiše nečiji odgovoran rad i uspehe.

Njegovo je obraćanje usledilo nakon žučne rasprave koju su inicirali predstavnici opozicije kritikujući odluku, odnosno iznos za koji će biti povećane plate u javnom sektoru i penzije, a što je omogućeno u dogovoru sa MMF.

VUČIĆ PORUČIO POSLANICIMA OPOZICIJE: Prošle su devedesete, nema više praznih priča

- Radi se o davanju novca, a ne o tome da smo nešto loše izračunali. Možda smo izračunali loše jer smo obezbedili mnogo više novca na prihodnoj strani i potrošili manje na rashodnoj strani - kazao je Vučić i primetio da kada neko priča o rebalansu to je obično bilo podstaknuto time što su nam rashodi bili veći, a prihodi manji.

Ovog puta, kako je rekao, prihodi su veći, a rashodi manji od planiranog i poručio kritičarima: "to je ključna velika stvar za ovu zemlju, svidelo se to nekome ili ne".

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Naglasivši da nikome ko dezavuiše nečije uspehe i odgovoran rad neće dozvoliti da prođe bez odgovora, on je rekao: "mnogo smo uspešniji od onih koji su ranije upravljali zemljom. Boriću se do poslednje kapi znoja da Srbija napreduje i da se ne vratimo u prošlost".

Obraćajući se poslanicima u Skupštini Srbije Vućić je podsetio da je zemlja bila kolapsu i pred bankrotstvom, a da sada nemamo nijedan negativni trend, da je za učinjene napopre dobijeno i priznanje MMF te da je Srbija jedna od dve zemlje koja u vreme trajanja reformi može da poveća plate i penzije.

VUČIĆ U SKUPŠTINI: Povećanje prosvetarima koštaće 1,8 milijardi dinara, a to nije malo

Povećanja su, kako je rekao, u skladu sa ekonomskim pokazateljima i napretkom, izvozom i investicijama, rastom proizvodnje, ali će se, dodao je, plate i penzije i dalje povećavati u skladu sa ekonomskim napretkom.

Tom su merom povećana primanja za više do dva miliona građana, podsetio je i dodao da su pri tome sve isplate na vreme i "da nema nikakve prevare niti trikova".

- Uvek je redovno i uvek stiže na vreme, povećavamo onoliko koliko nam ekonomija raste - rekao je Vucicć, uz opasku da oni ne povećavaju primanja "koliko im treba da dobiju izbore kao što su to neki radili nekada dok su bili na vlasti".

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Premijer je upozorio na histeriju kod nekih zbog dobrih rezultata aktuelne vlasti i zaključio da te rezultate ne žele da vide samo oni koji su izgubili vlast.

Ponovio je da je "histerija veća nego bilo kada do sad" i naveo da kritičarima smetaju činjenice, a jedna od njih je da ćemo prvi put moći da kažemo da smo po svom obimu najveća ekonomija u bivšoj Jugoslaviji .

Ako uspemo u svemu sto radimo javni dug će već u 2017. godini početi da pada, naveo je Vučić, uveren da što rezultati budu bolji to će kod nekih izazivati sve veću nervozu.

- Nervoza će biti veća zato što će morati da objašnjavaju da to što je bolje nije bolje, da sve što vide da ide dobro da ne vide dobro... - rekao je Vučić i ukazao da su ti isti povećavali penzije za 10 odsto u uslovima kada je inflacija bila 25 odsto, što znači da su im zapravo penzije bile smanjivane.

- Kod nas prevara nema-nulta je inflacija - zaključio je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • diksi

    12. novembar 2015 | 19:10

    Najlakse je kritikovati,cinjenice pokazuju svoje.

  • dragance81

    12. novembar 2015 | 18:10

    Samo vi radite svoj posao kao i do sada ,a kome se ne svidja ne mora da komentarise..

  • mileva

    12. novembar 2015 | 16:28

    Rezultati Vlade su ocigledni, samo demokrate to osporavaju i ne vide ih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA