NIKOLIĆ IDE U PARIZ: Evo šta će reći Olandu, Putinu i Obami

Predsednik Srbije će se susresti sa šefovima država na marginama konferencije i između ostalog podvući da je Srbija atraktivan i poželjan partner koji ima brojne komparativne prednosti za razvoj političke, ekonomske, kulturne i svake druge saradnje

  • 3

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, boraviće u ponedeljak, 30. novembra, u Parizu, u Francuskoj, gde će učestvovati na konferenciji UN o klimatskim promenama "COP21" i razgovarati sa kolegama iz mnogih zemalja sveta.

Predsedniku Nikoliću ukazano je posebno poštovanje, jer će imati retku priliku da se obrati liderima najvećih i najuticajnih zemalja - predsedniku Francuske Fransoa Olandu, predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, predsedniku Kine Si Ðipingu, predsedniku SAD Baraku Obami, premijeru Velike Britanije Dejvidu Kameronu i nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, navodi se u saopštenju.

OLAND SPREMA OSVETU: Svečano obećavam, uništićemo ISIS. Oni su armija fanatika! (FOTO) (VIDEO)

Predsednik Srbije će se susresti sa šefovima država na marginama konferencije i između ostalog podvući da je Srbija atraktivan i poželjan partner koji ima brojne komparativne prednosti za razvoj političke, ekonomske, kulturne i svake druge saradnje.

Foto-montaža: Tanjug/AP Foto-montaža: Tanjug/AP

Tokom konferencije predsednik Nikolić srešće se i sa predsednikom Meksika Enrike Pelja Nijetom, predsednikom Moldavije, Nikolajem Timoftijem, Šri Lanke Maitripalom Sirisenom, Indonezije, Perua Olantom Humalom, dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA