VULIN: Nisam upućen u zahtev Haga. Vlada nije razgovarala o izručenju radikala

Vest o nalogu Haškog tribunala za hapšenje troje radikala, kako je rekao ministar za rad, zatekla ga je, "kao informacija, ništa više od toga", jer nije dovoljno upućen u taj problem

  • 1

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, izjavio je danas da nije dovoljno upućen u zahtev Haškog tribunala, te da to i nije pitanje kojim treba da se bavi cela vlada. On je, odgovarajući na pitanje novinara u vezi s nalogom iz Haga za hapšenje Vjerice Radete, Jove Ostojića i Petra Jojića, rekao da o tome na sednici vlade nije ni bilo reči, ali da je siguran da u vladi postoji neko ko se bavi nalogom iz Haga.

HAG TRAŽI VJERICU RADETU: Evo šta im ona poručuje

Vest o nalogu, kako je rekao, zatekla ga je, "kao informacija, ništa više od toga", jer nije dovoljno upućen u taj problem.

- Ja to ne znam, dozvolite da se upoznam sa tim, pa ću vam rado dati mišljenje i o Haškom tribunalu i o svemu ostalom, a dozvolite i da prvo vidimo šta zapravo Haški tribunal traži, kada to budemo znali, moći ćemo da se izjašnjavamo preciznije - rekao je Vulin.

Haški tribunal juče je saopštio da je Petra Jojića, Jovu Ostojića i Vjericu Radetu optužio za nepoštovanje tog suda i izdao nalog za njihovo hapšenje, zbog toga što su, kako se navodi, pretili, zastrašivali i nudili mito dvojici svedoka tokom suđenja Vojislavu Šešelju.

Foto: Tanjug / Srđan Ilić Foto: Tanjug / Srđan Ilić

Sudsko veće je, inače, zapečaćenu naredbu umesto optužnice izdalo još 5. decembra 2014, a 19. januara 2015. su izdati poverljivi nalozi za hapšenje troje optuženih.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA