Ono što su KOBRE i GARDISTI VOJSKE SRBIJE dobili od SVETSKIH MOĆNIKA Srbi će ZAUVEK PAMTITI (FOTO)

- Hvala Gradu i gradonačelniku koji su, uz sve poslove i teret da se sredi grad, uspeli da obnove i ovu pistu, koja je konačno sređena posle 50 godina - rekao je srpski ministar odbrane

  • 5

Ministar odbrane Bratislav Gašić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali posetili su danas banjičku kasarnu "Vasa Čarapić" gde je obnovljena pista, koja se trenutno koristi za smeštaj vozila za prevoz učesnika Ministarskog samita OEBS-a. Reč je o vozilima specijane namene koja su pod posebnim merama zaštite i parkiraju se na obnovljenoj pisti.

(UŽIVO) DRUGI DAN SASTANKA SVETSKIH MOĆNIKA U BEOGRADU: Dačić danas predaje VLAST u OEBS-u Nemačkoj! (FOTO)

Gašić je tom prilikom rekao novinarima da je Grad Beograd finansirao sređivanje te piste, u okviru priprema za održavanje Samita OEBS-a, ali da će pista trajno ostati Vojsci, Gardi i bataljonu Vojne policije za specijalne namene - Kobre.

HIT SA SAMITA U BEOGRADU: Dačić i Lavrov pevali SVETSKIM MOĆNICIMA rusku pesmu koju Srbi OBOŽAVAJU (VIDEO)

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Hvala Gradu i gradonačelniku koji su, uz sve poslove i teret da se sredi grad, uspeli da obnove i ovu pistu, koja je konačno sređena posle 50 godina - naveo je Gašić.

Gradonačelnik je istakao da je Beograd ovih dana diplomatska prestonica sveta i da je pista sređena u okviru priprema za Samit OEBS-a. On je istakao da je "Beograd put" uoči samita OEBS-a asfaltirao tu pistu u roku od samo sedam dana.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Pista je površine 30 puta 60 metara, a urađena je pristupana saobraćajnica u dužini od 100 metara.

- Ovo je samo jedna od stvari koje smo uradili za ovaj Samit. GSP je obezbedio besplatan prevoz za učesnike Samita, a Beogradske elektrane su obezbedile tri puta jače grejanje Kombank arene, u kojoj se Samit održava - naveo je Mali.

Dačić imao niz bilateralnih susreta na marginama Saveta OEBS-a! (FOTO)

Mali je dodao i da je "Beograd put", takođe, uradio i pristupnu saobraćajnicu za Kombank arenu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Sva komunalna preduzeća su radila kao jedan i ovo je još jedan primer kako je Beograd dobar domaćin i kako možemo da organizujemo i najveće i najteže događaje, kao i primer dobre saradnje Grada i Ministarstva odbrane - naglasio je gradonačelnik.

Kako kaže, pista u kasarni Vasa Čarapić je samo jedna od stvari koje će Grad raditi u narednom periodu kada je reč o pomoći vojsci u sređivanju vojnih objekata.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA