VUČIĆ OBIŠAO POGON ITALIJANSKE KOMPANIJE LAMES: Doprinos ekonomskom razvoju Srbije

Trenutno Lames ima 160 zaposlenih, a kako kažu u kompaniji zarada je iznad prosečne u Srbiji. Oko polovine prometa izvozi se u EU, a u naredne dve godine očekuje se godišnji promet od oko 20 miliona evra

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i izvršni direktor Lames grupe Stefano Monetini i ambasador Italije Ðuzepe Manco danas su u Sremskoj Mitrovici obišli novi proizvodni pogon te kompanije koja se bavi autoindustrijom.

Ta investicija omogući će kompaniji Lames da bude konkurentija kad je reč o dobijanju projekata od svojih postojećih klijenata, čime će uvećati prihode svoje kompanije, ali i doprineti ekonomskom razvoju Srbije.

Vučić: Obezbedili smo bolji poslovni ambijent za nove investicije u Srbiji

Kompanija Lames osnovana je 1931. godine u Kjavariju u Italiji i bavi se proizvodnjom sistema za vrata na automobilima. Specijalizovana je za proizvodnju podizača za automobilske prozore, a proizvodne pogone ima u Italiji, Brazilu, Kini i Srbiji.

U Srbiji je projekat počeo 2011. godine, a već naredne godine krenula je proizvodnja u iznajmljenoj fabrici u Sremskoj Mitrovici. Jula 2014. godine počela je izgradnja novog proizvodnog pogona veličine 7.500 kvadratnih metara, a investicija je iznosila više od 6,5 miliona evra.

Kompanija je za realizaciju projekta u Srbiji dobila podsticajna sredstva od vlade u iznosu od 871.000 evra, od Vlade Vojvodine 100.000 evra, a od opštine Sremska Mitrovica građevinsku parcelu.

Primanjem subvencija Lames d.o.o. obavezao se na otvaranje 130 radnih mesta. Pogon u Srbiji danas proizvodi podizače za prozore za Fijat automobile Srbija, Pežo citroen grup, Falksvagen i Audi. Proizvodnja u ovoj godini do sad je iznosila više od 2,3 miliona podizača, a očekivani godišnji promet je veći od 13 miliona evra.

Oko polovine prometa izvozi se u EU, a u naredne dve godine očekuje se godišnji promet od oko 20 miliona evra. Trenutno Lames ima 160 zaposlenih, a kako kažu u kompaniji zarada je iznad prosečne u Srbiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tonny

    11. decembar 2015 | 12:46

    Doveli smo investitore i treba unapredjivati saradnju sa njima.

  • Kristy

    11. decembar 2015 | 12:43

    Ovako bi trebalo da se radi sto se vise moze, jer je to jedini nacin za oporavak ruinirane privrede. Sto vise ovakvih investicija i firmi.

  • ranko

    11. decembar 2015 | 11:26

    nadam se da ce u skorije vreme biti jos vise investicija ova firma je samo dobra primer u kom pravcu srbija treba da se razvija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA