(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) NAJNOVIJI DETALJI UBISTVA IVANA STAMBOLIĆA! Srpski istražitelj OTKRIVA ISTINU o jezivom zločinu

Srpski Horejšio Kejn - prof. dr. sc Slobodan Savić za naš portal iznosi najnovije detalje koji se tiču političkog ubistva Ivana Stambolića koje je potreslo Srbiju

Ivan Stambolić Foto: Youtube/Modern Serbia, Privatna arhiva Slobodan Savić, Wikimedia/Stevan Kragujević

Ubistvo Ivana Stambolića potreslo je Srbiju, ne samo zbog toga što je to još jedno od politički motivisanih ubistava koja su 90-tih godina bila česta u Srbiji, već i zbog same brutalnosti prilikom ovog zločina od strane ubica. Prof. dr. sc. Slobodan Savić za naš portal iznosi detalje sa obdukcije unakaženog tela Stambolića i otkriva na koji je zaista način ubijen tadašnji najveći protivnik Slobodana Miloševića, koji je navodno izdao naredbu za LIKVIDACIJU!

(VEOMA UZNEMIRUJUĆI FOTO) OVO JE SRPSKI HOREJŠIO KEJN: On je REŠIO KRVAVA UBISTVA Đinđića, Stambolića i Arkana!

25. avgusta 2000. godine na Fruškoj Gori ubijen je Ivan Stambolić politički mentor Slobodana Miloševića, koji je velikim delom zaslužan za njegov uspon na vlast. Naime, Milošević mu je sve vreme tokom karijere bio naslednik na upražnjenim funkcijama. Nakon razlaza sa Miloševićem zbog nacionalizma krajem 1980-ih Stambolić postaje jedan od njegovih najvećih suparnika.

GARDISTI SE NISU UBILI, ONI SU UBIJENI! Srpski ISTRAŽITELJ otkriva PRAVU ISTINU o UBISTVU u TOPČIDERU koje je zapalilo Srbiju

Foto: Wikipedia/Milicevic01 Foto: Wikipedia/Milicevic01

Tri godine bile su potrebne da se pronađe leš Ivana Stambolića, a to je učinjeno 2003. godine na Fruškoj Gori gde je njegovo telo bilo zakopano i poliveno krečom, a slike ostataka Ivana Stambolića naježile su sve u Srbiji i danas se sećaju patika i kostiju koji se vade iz zemlje gde su posmrtni ostaci zverski ubijenog Stambolića bili pokopani.

OVO SU NAJNOVIJI DETALJI UBISTVA ZORANA ĐINĐIĆA! Srpski istražitelj OTKRIVA PRAVU ISTINU o zločinu koji je zapalio Srbiju (FOTO)

Obdukciju i veštačenje u ovom slučaju radio je prof. dr. sc. Slobodan Savić (SRPSKI HOREJŠIO KEJN) koji za naš portal iznosi jezive detalje ovog zločina.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Bili ste angažovani i u rešavanju ubistva Ivana Stambolića, kako je izgledao taj slučaj?

- U toku rešavanja slučaja ubistva Ivana Stambolića kolega Miroljub Obradović i ja uradili smo i obdukciju i zajednički smo kasnije obavili i veštačenje. Zanimljivost ili bolje reći kuriozitet u ovom slučaju bio je nalaz da su dva ispaljena projektila prošla kroz jedan defekt na potiljačnoj kosti. Za 32 godine imao sam samo jedan takav slučaj, a i u sudskomedicinskoj literaturi ovakvi nalazi se opisuju kao izuzetno retki.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ispričajte nam kako je to zaista izgledalo

- Lobanja je u konkretnom slučaju bila u celini očuvana, a na njoj smo u toku obdukcije našli samo jedan kružni defekt u potiljačnom predelu. Rendgenskim snimanjem i pregledom postmortalno izmenjenih ostataka moždanog tkiva pronašli smo dva deformisana sivkasta metalna strana tela. Pravilno tumačenje ovakvog nalaza najbolje odslikava potrebu adekvatne saradnje veštaka različitih profila u rešavanju komplikovanih forenzičkih slučajeva, a u konkretnoj situaciji specijalista sudske medicine i balističara.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kako je moguće da dva projektila kroz jednu rupu završe u glavi?

- Naime, naša prva ideja je bila da se radilo o jednom projektilu koji je po ulasku u lobanjsku duplju udario u kost na osnovi lobanje i raspao se na dva dela. Međutim, ovo nije bilo u skladu sa nalazom balističara koji su nedvosmisleno utvrdili da se ne radi o dva dela jednog projektila, već o dva posebna olovna projektila manjeg kalibra i bez košuljice na površini. Ovakvo mišljenje balističara i obdukcioni nalaz jednog koštanog defekta na potiljačnoj kosti jedino je bilo moguće povezati tumačenjem da su dva projektila ušla kroz jedan otvor na lobanji, a što se po pravlu dešava kada su projektili ispaljeni iz blizine i u kratkom vremenskom razmaku jedan za drugim.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Dosadašnja saznanja u istrazi ukazuju na to da je komandant JSO Milorad Ulemek Legija naredio pripadnicima svoje jedinice da ubiju nekadašnjeg predsednika Predsedništva Srbije, jer je Slobodan Milošević strahovao da će upravo Stambolić biti kandidat za predsednika Srbije na izborima 2000. godine.

Dosadašnji rezultati istrage ozbiljno upućuju na zaključak da je mogući naručilac nekih ubistava lično Slobodan Milošević. U toku su finalne provere ovih navoda, nakon čega se može očekivati zvanično saopštenje istražnih organa.

Foto: Privatna arhiva Slobodan Savić Foto: Privatna arhiva Slobodan Savić

Podsetimo, Stambolić je uzdigao Miloševića na poziciju prvog čoveka Srbije, a pravosnažnom presudom je utvrđeno da je Stambolić ubijen po naređenju Miloševića, tadašnjeg predsednika Srbije.

Stambolića su otela i ubila petorica pripadnika Jedinice za specijalne operacije (JSO), takozvane crvene beretke. Milošević je u presudi označen kao nalogodavac ubistva. Nenad Šare, svedok-saradnik i svojevremeni šef Ulemekovog obezbeđenja, otkrio je mesto na Fruškoj gori na kojem je ubijen i zakopan pokojni Stambolić.

Printskrin: Youtube/Modern Serbia Printskrin: Youtube/Modern Serbia

Podsetimo, Stambolić je Miloševića upoznao na studijama, a nedugo potom Milošević će postati njegov štićenik i naslednik. Aprila 1984. godine Stambolić s mesta predsednika Gradskog komiteta SK Beograda odlazi na čelo Centralnog komiteta Saveza komunista Srbije, a za svog naslednika na čelu beogradskog komiteta imenuje Miloševića, uprkos protivljenju starijih i iskusnijih komunista.

Nakon redovne smene partijskog rukovodstva u Srbiji januara 1986. godine, Ivan Stambolić postaje predsednik SR Srbije, a Miloševiću daje odlučujuću podršku prilikom izbora novog predsednika Predsedništva CK SK Srbije. Nakon dolaska na čelo CK SKS, Milošević ojačava partijski aparat, oko sebe okuplja brojne saradnike i formira frakciju, koja se u proleće 1987. otvoreno sukobljava sa delom komunista koje predvode Dragiša Pavlović i Ivan Stambolić. Bezazleni incident iskorišćen je za iniciranje sukoba. Stambolić je nakon ogromnog pritiska štampe i političke javnosti, 14. decembra 1987. na sednici Predsedništva SR Srbije podneo ostavku i povukao se iz političkog života.

Printskrin: mojnet.com, Profimedia/AFP Printskrin: mojnet.com, Profimedia/AFP

Neposredno posle odlaska iz politike, Stambolićeva kćerka Bojana (24) poginula je u saobraćajnoj nesreći pod sumnjivim okolnostima. Slobodan Milošević došao je na njenu sahranu, a Stambolićeva supruga Katarina odbija da mu pruži ruku. Stambolić i Milošević tada su se poslednji put sreli, nakon 25 godina prijateljstva.

Ukoliko ste propustili da pročitate priču o prof. dr. sc Slobodanu Saviću - SRPSKOM HOREJŠIJU KEJNU možete je pročitati OVDE kao i:

GARDISTI SE NISU UBILI, ONI SU UBIJENI! Srpski ISTRAŽITELJ otkriva PRAVU ISTINU o UBISTVU u TOPČIDERU koje je zapalilo Srbiju

OVO SU NAJNOVIJI DETALJI UBISTVA ZORANA ĐINĐIĆA! Srpski istražitelj OTKRIVA PRAVU ISTINU o zločinu koji je zapalio Srbiju (FOTO)

(Darko Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    16. decembar 2015 | 13:30

    Sta da kazu ne Srbi kad ovako rade svojima.

  • Алекса

    16. decembar 2015 | 15:56

    Кажете потресло целу Србију убиство Ивана Стамболића? Ајд редом да се сетимо чињеница. Под један да ли је потресло Вука Драшковића и Милана Комненића? Ако јесте онда су најгори лицемери после отвореног писма које је кружило Србијом 1986. године и свих речи упућених њему и његовом стрицу Петру, или Перици малоумном како га називају. Под два на тим изворима углавном су млади гласали, а мало ко од њих је чуо и знао ко је Стамболић, тако да би он био нека опасност за председника Милошевића мало је вероватно, више би допринео расипању гласова, као што је то урадио омиљени опозиционар Вук Драшковић који је изашао из ДОСа. Треће сумњам да је радикалима и социјалистима било жао, као и Шиптарима. Тако да тврдња да је убиство потресло целу Србију, мени делују у најмању руку нереално.

  • Ali koka

    16. decembar 2015 | 17:52

    Da se ne lazemo,Stambolic je u trenutku likvidacije bio daleko od toga da ugrozi Milosevica.Za njegovu smrt treba traziti krivca u zapadnim krugovima.Cilj je bio da se oblati Milosevic.U sklopu ubistva Curuvije i pokusaja ubistva Vuka Draskovica rusen je sada valjda vidimo veliki ugled Milosevica u srpskom narodu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA