ISTORIJSKI SUSRET KARAĐORĐEVIĆA I ROMANOVIH! Ovako je izgledalo prvo "viđanje" VLADARA Rusije i Srbije posle 100 godina (FOTO)

Prvi put nakon jednog veka u nekadašnjem Petrogradu, danas Sankt Pterburgu, sreli su se potomci kraljevskih porodica Rusije i Srbije, Romanov i Karađorđević

  • 20

Prvi put nakon jednog veka u nekadašnjem Petrogradu, danas Sankt Peterburgu, sreli su se potomci kraljevskih porodica Rusije i Srbije, Romanov i Karađorđević, na humanitarnoj izložbi "Kosovo i Metohija, pod okriljem anđela”.

BIO SI SLATKO I VRLO TEŠKO DETE: Evo šta je KRALJICA ELIZABETA napisala SRPSKOM KRALJU!

U ime porodice Romanov izložbi je prisustvovala kneginja Olga Kulikovskaja Romanov, a u ime porodice Karađorđević princ Ðorđe koji je nakon promocije kneginji uručio specijalni primerak kapitalnog izdanja "Rasijsko iskustvo", jedinstvene knjige optočene zlatom, a posvećene ruskom i srpskom slikarstvu XX i XXI veka koja predstavlja zajedničko izdanje Kraljevskog reda vitezova, ruskog Fonda “Vozroždenije” i “Moscow Media Group”.

KARAĐORĐEVIĆI POTIČU IZ NARODA I ZADATAK NAM JE DA SLUŽIMO SRBIJI: Evo šta je SRPSKI KRALJ poručio Srbima!

Foto:  Kraljevski Red Vitezova Foto: Kraljevski Red Vitezova

Princ Ðorđe, koji je pokrovielj i osnivač Kraljevskog reda vitezova, je tom prilikom rekao da mu je velika čast i zadovoljstvo da su porodice Romanov i Karađorđević povezane rodbinskim vezama i, kako je rekao, bratskom ljubavlju dva naroda.

Foto:  Kraljevski Red Vitezova Foto: Kraljevski Red Vitezova

Zahvalivši, kneginja Olga je rekla da "Srbija i Rusija razvijaju kulturnu saradnju kroz ovako vredne projekte", saopštila je Informativna služba Kraljevskog reda vitezova.

Foto:  Kraljevski Red Vitezova Foto: Kraljevski Red Vitezova

Inače, događaj su organizovali Kraljevski red vitezova, Grad Petrograd i Muzej-Dvorac na Jelagin ostrvu, a uz podršku Gubernatora Petrograda Georgija Sergejeviča Poltavčenka, Fonda Sv.Vasilije Veliki, Ambasade Srbije u Rusiji i Kluba Pravoslavnih Privrednika.

Foto:  Kraljevski Red Vitezova Foto: Kraljevski Red Vitezova

Humanitrna izložba/forum "Kosovo i Metohija, pod okriljem anđela", otvorena je 11. decembra u letnjem dvorcu Cara Aleksandra I Romanova, na Jelagin ostrvu u Petrogradu, a traje do 25. decembra 2015.

Foto: Promo Foto: Promo
Foto:  Kraljevski Red Vitezova Foto: Kraljevski Red Vitezova
Foto:  Kraljevski Red Vitezova Foto: Kraljevski Red Vitezova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komsa

    23. decembar 2015 | 00:30

    Da nije bilo Romanovih ne bi ni bilo srba, oni su usli u prvi svetski rat zbog srba iskljucivo da bi spasili Srpski pravoslavni narod i naredili Francuzima i Englezima da pomognu Srbima koji su preziveli albansku golgotu. Hvala Ruskoj carskoj porodici Romanov.

  • Kritičar

    22. decembar 2015 | 14:54

    Zašto ispod slike ne pišete ko je na slici ?

  • Jeretik

    22. decembar 2015 | 13:09

    Kakvi crni princevi i kneginje , ni Novakov sin nece rodjenjem biti br jedan svetskog tenisa , jedino ako se bude bavio tenisom i "krvavo " znojio , ovo su grebatori i djabalebarosi .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA