UDARIO JE GROM NA SVETOG SAVU! Srbi su na SAVINDAN spasavali MUSLIMANE i umirali za njih, ali su i KRVAVO PATILI

Sveti Sava jedan je od najvećih praznika za Srpsku pravoslavnu crkvu, a baš tog datuma Srbi su prošli kroz mnoga iskušenja i najviše patili, ali i donosili krupne političke odluke, evo i koje

  • 7

ZAGRMEO JE GROM NA SVETOGA SAVU, U SRED ZIME KADA MU VREME NIJE! 27. januar je veoma važan dan za sve Srbe, jer tada slave srpskog Svetitelja Savu, ali baš tog dana su se odigrale mnoge važne stvari i donete velike političke odluke, kao što je definitivno brisanje imena Jugoslavije i stvaranje države Srbija i Crna Gora, a tada su Srbi pobili turske dahije u Beogradu, ali i hrabro koračali preko ledenog Igmana!

SRĐAN JE UMRO NA SVETOG SAVU JER JE BRANIO DRUGA MUSLIMANA! Zbog ove priče danas PLAČE ceo Balkan (VIDEO)

NARODNA VEROVANJA NA SVETOG SAVU: Ovo danas nipošto NE SMETE DA RADITE (VIDEO)

Srbi su na dan kada slave prvog srpskog prosvetitelja Rastka Nemanjića prošli kroz mnoga iskušenja i mnoge bitke, ali krenimo redom...

Sveti Sava miri zavađenu braću, slika Paje Jovanovića iz 1901. godine. Foto: Wikipedia/Paja Jovanović Sveti Sava miri zavađenu braću, slika Paje Jovanovića iz 1901. godine. Foto: Wikipedia/Paja Jovanović

CRNI SVETI SAVA: Ovo su sva ZLA koja su se SRBIMA dogodila na ovaj dan!

* Na današnji dan 1236. godine umro je Sveti Sava, prvi arhiepiskop Srpske crkve. Zaštitnik srpske države, najpoštovaniji srpski svetitelj.

DRAŽA UZVRATIO ŠAMAR TITU: Evo kako su četnici U INAT slavili Svetog Savu! (FOTO)

Foto: Wikipedia Foto: Wikipedia

*  27. januara 1804. godine Srbi – sirotinja raja, kako kaže narodna pesma “bili su radi kavzi” i udarili su na dahije u Beogradu, koji su ih najstrašnije mučili i zauvek ih proterali iz Srbije.

* 1864. godine bio je presudan dan za Društvo srbske slovesnosti jer je ljuti knez Mihajlo Obrenović ukinuo i zabranio njegov rad, a sve zbog toga što su u članstvo primljeni Garibaldi, Černiševski i Hercen.

Foto: Wikipedia / Djordjes Foto: Wikipedia / Djordjes

* Savindan će Srbi pamtiti i po tome što je kralj Aleksandar I Karađorđević, vladar Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca u Rimu potpisao pakt o prijateljstvu i saradnji sa Italijom i sporazum kojim je Fiume (Rijeka) pripojena Italiji.

* U jeku Drugog svetskog rata 27. januara 1942. godine u sred jezive zime dogodio se jedan od najčuvenijih vojnih marševa u svetu – Igmanski. Kada je glavnina Prve proleterske brigade, tokom druge neprijateljske ofanzive, prepešačila 100 kilometara od Jahorine do Foče, preko Sarajevskog polja i planine Igman.

Foto: Wikipedia/Mladifilozof, Xe0us Foto: Wikipedia/Mladifilozof, Xe0us

* 1944. godine četnici Draže Mihailovića baš na Svetog Savu održali su Svetosavski kongres na kojem su usvojili Bašku rezoluciju, koja je predviđala obnovu Jugoslavije kao parlamentarne monarhije sa tri federalne jedinice, Srbijom, Hrvatskom i Slovenijom.

* 1993. godine umro je od zadobijenih rana i mnogi će reći otišao na neki bolji svet Srđan Aleksić.

Foto: Wikipedia Foto: Wikipedia

* 2003. godine na današnji dan u istoriju je otišla i Jugoslavija jer je Skupština Srbije usvojila Ustavnu povelju kojom je federalna država Savezna Republika Jugoslavija preobražena u znatno labaviju Državnu zajednicu Srbija i Crna Gora.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOZA ZEMUNAC

    27. januar 2016 | 14:29

    DANAS JE SVETI SAVA,NEKA UMUKNE SRPSKA ZEMLJA,NEKA GOVORI NEBO ( AVA JUSTIN ).

  • VAN

    27. januar 2016 | 13:54

    Ne postoji veća genocidna tvorevina od vatikanskih katoličkih jezuita koji su pola sveta pobili, tako da im nisu ravni ni današnji islamski mudzahedini ili vehabije. I ne postoji veća sekta u svetu od katoličkih jezuita koji su pod zaštitom Vatikana.

  • Paranoidna

    27. januar 2016 | 14:40

    Šizofrenija, bolest od koje boluješ jeste teška, ali se može uspešno staviti pod kontrolu. Izmedju ostalog i ustanova koju nazivaš "bludnicom" a u stvari je prava crkva mogla bi ti pomoći. Stoga bolje ostavi komp i leči se dok je moguće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA