NOVI ZAPLET U SLUČAJU TRGOVINE ORGANIMA: Svedok iz Nigerije koji je govorio o TAČIJU pred srpskim tužiocem za ratne zločine?

Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije uputilo je nadležnim organima Savezne Republike Nigerije zahtev za obavljanje razgovora sa Dr Filipom Ndžemanzijem, lekarom koji je izjavio da je Hašim Tači zajedno sa Rohasom Okoročom, trgovao organima otetih Srba na Kosovu i Metohiji

  • 6

Tužilaštvo za ratne zločine  danas je u skladu sa odredbama Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći, preko Ministarstva pravde Republike Srbije, započelo postupak koji će omogućiti saslušanje lica koje ima eventalna saznanja o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji i na severu Albanije.

Tužilaštvo je u ovom predmetu saslušalo do sada 160 svedoka. Na ovom predmetu intenzivna saradnja odvija se i sa Specijalnim istražnim timom Euleksa koji je, uz podršku institucija Republike Srbije, saslušao više od 200 svedoka na prostoru Srbije.

Specijalni istražni tim sprovodi istragu u više zemalja o zločinima OVK na Kosovu i Metohiji u periodu od 1998. do 2000. godine, koje će epilog dobiti pred nedavno formiranim Sudom za OVK u Hagu.

U tekstu nigerijske novinske agencije "Naij" o trgovini ljudskim organima, koji je objavljen pre nekoliko dana, indirektno se pominje bivši kosovski premijer Hašim Tači.

HAŠIM TAČI I DANAS TRGUJE LJUDSKIM ORGANIMA, PRODAJE IH EVROPI! Tvrdnja lekara NASA otkrila je PRAVU ISTINU i zapalila svet

DA LI ĆE SE TAČI NAĆI IZA REŠETAKA?! Srpski poslanici traže optužnicu protiv Hašima zbog trgovine ljudskih organa

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Agencija je objavila da je guverner nigerijske države Imo Ročas Okorča optužen da je trgovao organima i u tom poslu sarađivao sa kriminalcima iz Turske, Hrvatske i sa Kosova.

Optužbe je iznela Nigerijska medicinska asocijacija koja je navela da prvi put u istoriji Vlada učestvuje u trgovini organima.

Predstavnik asocijacije Filip Ndžemanze rekao je da guverner države Imo koristi državne resurse kako bi održavao mrežu trgovine organima.

( Telegraf.rs / Izvor : RTS )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    11. februar 2016 | 13:08

    Interesantno da svud gde se radi nacistickim zlocinima nad Srbima umesana je Hrvatska i Turska.

  • Dunav

    11. februar 2016 | 13:04

    Faca im je oloska!!!...terorista siptarski!!!

  • Ohoho

    11. februar 2016 | 12:56

    Nema nista od toga.. Americka protekcija..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA