DLAKA S BRADE DAVIDA DABIĆA IZDALA JE RADOVANA! Nikad objavljeni detalji - kako su AGENTI BIA uhapsili Karadžića

Britanski novinar i spoljno-politički urednik Gardijana, dobitnik Pulicerove nagrade otkriva nikad objavljene detalje hapšenja jednog od najtraženijih haških begunaca Davida Dragana Dabića

Sudsko veće Haškog tribunala doneće presudu u slučaju protiv Radovana Karadžića i izreći je 24. marta. Time će slučaj protiv ratnog predsednika Srba u BiH biti okončan. Britanski novinar i spoljno-politički urednik Gardijana, dobitnik Pulicerove nagrade Džulijan Bordžer u svojoj knjizi “Suđenje kasapinima”, donosi najnovije i nikad objavljene detalje hvatanja jednog od najtraženijih begunaca - Dragana Davida Dabića!

HAŠKI TRIBUNAL ODLUČIO: Presuda Radovanu Karadžiću 24. marta!

Bordžer piše da se potraga za Ratkom Mladićem intenzivirala kada je na čelo Srbije 2004. godine došao Boris Tadić. Ne jednom sastanku u njegovom kabinetu, na kojem je bila i tadašnja crnogorska tužiteljka Vesna Medenica, Miodrag Rakić, šef kabineta Borisa Tadića i – kao šef Biroa za koordinaciju rada službi sigurnosti – član akcijskog tima za pronalaženje i hapšenje Mladića, doturio je Vladimiru Vukčeviću, tužitelju za ratne zločine, papirić na kojem je pisalo: ”Locirali smo R. K.”

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

RATKO JE SLOBODNO ŠETAO BEOGRADOM DOK GA JE CEO SVET TRAŽIO! Britanci otkrivaju kako su KGB i Rusija štitili Mladića

Printskrin: Youtube/DEMOKRATSKA STRANKA Printskrin: Youtube/DEMOKRATSKA STRANKA

Kako ovaj dobitnik Pulicerove nagrade tvrdi Vukčević i jedan od njegovih bliskih suradnika, pogledali su se i zbunjeni, a na papirić napisali: ”Jeste li mislili na R. M?”, jer su pretpostavljali da je reč o Mladiću. Međutim, lociran je bio Radovan Karadžić. Bila je to 2008. godina, a na čelu Vlade Srbije bio je Vojislav Koštunica.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek Foto: Tanjug/Danilo Peternek

PUTIN JE IZDAO RATKA MLADIĆA?! Otkrivena NAJBOLJE ČUVANA TAJNA RUSIJE - kako je zaista uhapšen srpski general (VIDEO)

Agenti BIA imali su pouzdanu informaciju da se Radovan Karadžić krije u Beogradu pod imenom Dragan David Dabić. Radovan Karadžić, alijas dr Dabić, koji je doživeo holivudsku fizičku transformaciju, radio je kao alternativni psihoterapeut i ordinirao na krajnje ekscentričan način, među ostalim tražeći od pacijenata da piju mokraću.

Foto: Profimedia/Ferrari Foto: Profimedia/Ferrari

Da bi bili sigurni da je Dragan David Dabić zaista Radovan Karadžić agent BIA (žena), lažno je došla zatražiti njegovu pomoć, i dok ju je na sebi svojstven, ekscentrični način, Dabić lečio masažom, uspela je krišom uzeti jednu od dlaka s njegove bujne brade.

DNK analizom utvrđeno je da je dr Dabić, čovek bujne sede brade i još bujnije kose, zaista Radovan Karadžić.

Inspektori BIA, na čijem je čelu tada bio Saša Vukadinović (na čelo BIA došao je samo tri dana pre nego što je uhapšen Karadžić) ponovno su se suočili s opstrukcijom. Pre nego što je akcija hapšenja trebala početi, dr Dragan Dabić (Radovan Karadžić) izašao je s torbom u ruci iz svoga stana i uputio se prema autobusnoj stanici. Agenti BIA pustili su ga da sam uđe u autobus koji je vozio prema Zelenom vencu, a onda ga na pola puta presreli i zaustavili.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Uhvatili su Karadžića, koji je nameravao s obližnjeg stajališta međugradskih autobusa krenuti u Vojvodinu, put nekog od fruškogorskih manastira. Kasnija rekonstrukcija otkrila je da je Karadžić saznao da će tog jutra biti uhapšen pa je nameravao pobeći. Dok je bio u autobusu, na putu prema Zelenom vencu, zgrada u kojoj se skrivao i dalje je bila pod prismotrom.

(Telegraf.rs / Izvor: Guardian)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Савица

    21. februar 2016 | 13:43

    ИЗДАЛЕ СУ ГА ДРПОКРАТЕ И ОСТАЛИ НАРОДНИ ИЗДАЈНИЦИ.!¿!

  • MANEŠTANI

    21. februar 2016 | 13:48

    KO ĆE KOGA NEGO SRBIN SRBINA! Sramota za takozvane demokrate i dušu su prodali za fotelju i vlast. Prodaše naše najbolje vođe i generale za svoju vlast, a Srpski narod ispade kolektivni ubica. Nažalost moram priznati da su Hrvati prave patriote. Za svoje ljude su angažovali najbolje advokate i oslobodili ih za dokazane zločine. Tako se brane svoje vođe i svoj narod pred 'međunarodnim sudom'. Sačuvaj me bože vlasti takvi demokrata(DS).

  • major Milan Tepic RSK

    21. februar 2016 | 13:50

    A nekazete da glavni organizatori hapsenja danas nisu zivi a jos ce stici bozja i sve u lancu izdaje kazniti i potomke za izdaju pa neka znaju da je izdaja najveci grijeh.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA