SENTA JE BIO LJUDINA I VELIKI PROFESIONALAC! Mrkonjić OTVORIO DUŠU i ispričao sve o čuvenoj SLOBINOJ SENKI

- Ne mogu da verujem da je tako naglo otišao. Vežbao je stalno i bio kao "od brda odvaljen". Govorio sam mu: "Baci te tegove u penziji si", a on se smejao i nije odustajao od treninga. Senta je bio ljudina, ali i ozbiljan profesionalac - kaže počasni predsednik SPS-a Milutin Mrkonjić

  • 25

Za vernu danonoćnu senku bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, Milutin Mrkonjić ima samo reči hvale. Iznenađen je još uvek njegovom smrću jer je najpouzdaniji predsednikov čovek do skora igrao tenis i trenirao džudo. Kaže da je Senta bio ljudina, ozbiljan profesionalac, nekako drugačiji i da se sa njim sve moglo na čas uskladiti.

NEĆU OD NJEGA DA SE ODVAJAM DO KRAJA ŽIVOTA! Ove reči rekao je Sloba o Senti - NAJBOLJEM TAJNOM AGENTU na Balkanu

- Slobodan je u njega imao neograničeno poverenje. Sve što Senta kaže je prihvatao, a on se zaista bavio i najsitnijim detaljima vezanim za bezbednost predsednika. Sreo sam ga pre jedno dva meseca, šetao je psa u blizini kuće, kod Partizanovog stadiona. Dogovarali smo se da odemo 11. marta na godišnjicu Slobodanove smrti u Požarevac. Nas dvojica smo tamo uvek išli - kaže Mrkonjić.

Senta Milenković: Nisam Dačićev telohranitelj, ja sam u penziji!

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Mrkonjić se seća i jednog od Sentinih zadataka:

- Milošević je trebalo da ide na jug zemlje, a na Moravi je bio oštećeni most. Deo potpuno srušen, ali je bilo četiri metra širine da automobil može da prođe - priseća se on.

- Pokojni Vlajko Stoiljković je bio protiv da Milošević prolazi tuda. Ali je Senta dovukao neki kamion, seo u džip, i sa ta dva vozila prošao preko mosta i video da je bezbedno - kaže funkcioner SPS-a.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Senta je bio trinaest godina čuvar Slobodana Miloševića. Sa tog mesta povučen je četiri dana pre Miloševićevog hapšenja marta 2001. godine. Odlukom vrha MUP-a Srbije premešten je na drugo mesto u Resor javne bezbednosti.

Sentino prihvatanje tog premeštaja mnogi su okarakterisali kao izdaju. Ipak, on je kasnije jedini uz Milutina Mrkonjića redovno obilazio šefov grob. Iako nikada nije bio rad da razgovara o svom šefu , međutim samo je jednom prilikom rekao da o politici sa predsednikom SRJ nikada nije pričao jer mu nije priličilo kako je naveo da se on kao policajac petlja u te stvari.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Preminuo Senta Milenković, dugogodišnji telohranitelj Slobodana Miloševića

Slobin verni čuvar biće sahranjen na Centralnom groblju u Beogradu nakon što je preminuo na Vojnomedicinskoj akademiji posle dva meseca lečenja. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sever

    1. mart 2016 | 15:22

    Banda crvena! Bili su 'ljudine' i dobri jedni drugima! Narodu NE! Sta je Srbija sve prozivela zbog njih, da li ste svesni pobogu!!

  • Zoi

    1. mart 2016 | 15:02

    Nek pociva u miru! Bezrazlozne mrznje i osude bez osnova gaje samo prazni i zaludni ljudi.Covek je obavljao svoj posao savesno,profesionalno i krajnje odgovorno!!!

  • Duca

    1. mart 2016 | 18:18

    Ovaj narod voli lopove da slavi .Hajduci su nasi preci koji su postali vojvode , inace lopurde .Uvek ih je narod obozavao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA