(VIDEO) UŠLI SMO U KUĆU O KOJOJ PRIČA SRBIJA! U ovoj STRAĆARI žive naprednjaci, demokrate, socijalisti i idu u ISTI WC

Beogradska opština Grocka ne samo da je na teritoriji prestonice rekorder po broju ljudi koji su se nalazili na njenom čelu, već je uspela da još po nečemu bude specifična barem kada je politika u pitanju. Telegraf.rs vam donosi priču o jednoj tamošnjoj staroj kući u centralnoj gradskoj ulici koja ima zaista neobične stanare

  • 14

Dok se u Srbiji političke stranke spremaju za IZBORNI RAT u jednoj kući najljući politički protivnici žive u miru i slozi! Da je "zajednički život" vlasti i opozicije u Srbiji moguć i to pod istim krovom, uverili su se Telegraf.rs i prva internet televizija u Srbiji Telegraf Now koji su bili u poseti većini političkih partija u jednoj od beogradskih opština, a da nismu morali da menjaju adresu, jer se, verovali ili ne, sve stranke nalaze na jednom mestu - u Bulevaru oslobođenja br 10. u Grockoj. Da, dobro ste pročitali pod jednim krovom u trošnoj kući "žive" socijalisti, naprednjaci, demokrate - ČUDO NEVIĐENO!

NIKOLIĆ RASPISUJE IZBORE U PETAK?! Utvrđen redosled poteza koji će poslati građane na birališta

Da ne stoje table sa imenima, niko se ne bi kladio da se u staroj, oronuloj, u žuto okrečenoj kući zajedno nalaze "ljuti" politički protivnici. Iako su mogli da za sedište svoje stranke izaberu neku drugu lokaciju, ili noviji prostor, oni to nisu učinili jer kako objašnjavaju u tome delom ima udeo i tradicija jer su se u toj kući stranke okupljale još od devedesetih.

ODREKLI SE TITA, KUNU SE U LENJINA I MARKSA! Ušli smo u ŠTAB SKOJA - novih komunista SRBIJE. Evo šta nam se dogodilo

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Iako su zagovornici različitih političkih ideja razlika između vlasti i opozicije ne postoji barem kada je ispijanje kafe u pitanju. Tada komšijski odnosi dobijaju svoje pravo značenje uz moto da i komšiji krava bude živa i zdrava. Ipak u komšijski lonac kada su političke ideje u pitanju, kažu ne gledaju.

>>> POGLEDAJTE JOŠ NEKE OD VIDEO SNIMAKA IZ PRODUKCIJE TELEGRAF NOW! <<<

(VIDEO) Krčedin rekao ne Evropskoj uniji, ponovo topili čvarke nasred šora

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Umalo ih LINČOVALI zbog ZDRAVE HRANE NA SLANINIJADI!

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Svi imamo fer i korektan odnos . Kada se sastanemo i kad  pijemo kafu razgovaramo o raznim stvarima ali retko o politici - iskrena je Marija Jovanović iz DSS-a.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Njene prve komšije sa desne strane, iz lokalne političke partije  Udruženja građana "Blažo Stojanović" potvrđuju dobre komšijske odnose.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Poznajem sve iz viđenja. Najviše smo u kontaktu sa komšijama iz DSS-a. Povremeno se popije i neka kafica. Odnos između nas je čisto kolegijalni, zašto ne bi bio?  Bitne političke odluke ne donosimo mi već  oni na vrhu.

Nismo mogli da čujemo mišljenje naprednjaka koji su takođe u prizemlju samo sa leve strane jer su se oni skoro privremeno iselili zbog rekonstrukcije glavne ulice. To će uskoro uraditi i ostali, ali vratiće se ponovo na istu adresu.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Na spratu zatičemo predstavnike Pokreta socijalista koji najčešće piju kafu sa komšijama prekoputa iz Demokratske stranke.

- Vlast i opozicija imaju dobru saradnju. Za sada pod ovim krovom nema nikakvih problema. Najviše se družimo sa koleginicom Marijom iz DS-a jer ona ima i rešo, a mi nemamo - otkriva Vladimir Trajković.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

U neobičnoj kući politike kažu da se dešava da pristalice neke stranke pokucaju na pogrešna vrata ali to nije tako često.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Stanari u Bulevaru oslobođenja ne opterećuju se time da li će posle izbora doći možda neke nove komšije jer je tamo svako dobrodošao. Doduše, još uvek nijedna od postojećih partija nije počela ozbiljno da se priprema za izbore. Kažu ima još uvek vremena.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Prvi stanari neobične kuće politike bili su radikali, pa su se iselili. Tu su trenutno kancelarije DSS-a, SNS-a, Udruženja građana, DS-a, Pokreta socijalista, Demokratskog saveza i Kancelarija za mlade. Pre političkih partija u kući je bila Elektrodistribucija. Ona inače pripada Direkciji za izgradnju Grocke, a nadležni najavljuju da će pored rekonstrukcije glavne ulice i ona biti obnovljena.

(Čedomila Đurić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    1. mart 2016 | 21:20

    Oni su svi ranije bili u jednoj partiji , sad se podelili kako bi lakše vladali , a i to im nažalost uspeva , vladaju zadnjih 20 godina , samo se vrte u krug , menjaju partije , šatro se napadaju , a u svim su kombinacijama zajedno. Pa mi ih dobro poznajemo.

  • Pera

    1. mart 2016 | 22:20

    Vecini nije bitna stranka vazno je da se zaposlio i da prima platu a drzavu ko j......

  • silvija

    1. mart 2016 | 23:25

    Kakva je ovo uzasna zgrada oni da prestavljaju narod ,jer nemogu da okrece zgradu,jer nemogu da kupe zajednicko farbe da ulepsaju ulaz da se sazove omladina da im pomogne,ne vazno je primati platu drzati telefon u ruci i buljiti u PC a okolina radna bas njih briga ,kako mu je radio mesto tako mu je i u kuci,Za njihove partije zajednicka zgradahhhhhh

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA