OVA FOTOGRAFIJA ZAPALILA JE SVET! Golog Slobu Miloševića u zadnjicu ljube UJEDINJENE NACIJE i njen NAJMOĆNIJI ČOVEK (FOTO)

Fotografija na kojoj je kao od majke rođen predsednik SRJ Slobodan Milošević, a kojeg u zadnjicu ljubi tadašnji "najmoćniji čovek planete" generalni sekretar UN Butros Butros Gali, zapalila je svet, evo i zašto

  • 69
Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

Verovali ili ne ovo je naslovna strana jednog časopisa iz SFRJ o kojoj se i danas priča! Da, dobro ste videli na slici se nalazi go, kao od majke rođen predsednik SRJ Slobodan Milošević kojeg u zadnjicu ljubi tadašnji "najmoćniji čovek planete" generalni sekretar UN Butros Butros Gali!

STRIP KOJI JE ŽESTOKO NAPAO BUTROS GALIJA: Dok on pleše, u Bosni je krvoproliće (FOTO)

Kada se jula 1995. godine pojavio časopis MLADINA koji je na naslovnoj strani imao fotografiju golih Slobodana Miloševića i Butrosa Butrosa Galija svi su bili šokirani, a o ovoj fotografiji se i danas priča kako na Balkanu tako i u svetu.

NEĆU OD NJEGA DA SE ODVAJAM DO KRAJA ŽIVOTA! Ove reči rekao je Sloba o Senti - NAJBOLJEM TAJNOM AGENTU na Balkanu

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ovo nije prvi put da je ovaj časopis šokirao sve svojom naslovnom stranom, a tako je i objavio slike na kojima se ljube Franjo Tuđman i Slobodan Milošević.

SLOBA NIJE DAO DA GADAFI DOĐE U BEOGRAD?! Otkriveni najnoviji detalji zašto Milošević nije voleo "CARA LIBIJE"

Za sve je "kriva" sarajevska dizajnerska grupa Trio, predvođena Bojanom Hadžihalilovićem, a njegov njegov kreativni tim su 1990. godine na Jugoslovenskom festivalu tržišnih komunikacija održanom u slovenačkom gradu Portorožu dobili nagradu za najbolju ideju za kampanju "UnisToursa", a čiji je slogan bio - "Ljube se Istok i Zapad".

Foto: Wikimedia/SSGT Lance Cheung, USAF Foto: Wikimedia/SSGT Lance Cheung, USAF

Takođe, po provokativnim fotomontažama nadaleko je bio poznat i kultni splitski "Feral Tribune", kom je na Međunarodnom festivalu političke satire u Forte dei Marmi dodijeljena nagrada za najbolji političko-satirični nedjeljnik na svetu u 1998. godini.

Može se reći kako je jedna od najpoznatijih naslovnih strana Ferala ona na kojoj su prikazani obnaženi Milošević i Tuđman u bračnom krevetu.

Kontroverzna promotivna kampanja kompanije "Benetton" pod imenom "Unhate", koju je osmislila italijanska agencija "Fabrica", fotomontaža koja prikazuje vodeće svetske političke i verske lidere u pozama strastvenog poljupca, zatresla je čitavu planetu.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • obilic

    7. mart 2016 | 09:13

    Pokrite ovoga nekim ćebetom da se ne smrzne i vodite ih negde u tople krajeve nisu oni za ovu srbiju. Samo sto dalje da ih naše oči ne vide. Srbiji je dosta takvih monstruma

  • Sever

    6. mart 2016 | 19:59

    Rezultati vase ankete potvrdjuju nalaze da ima jos puno debila. Uzgred, Sloba je bio jak samo do granica Srbije, dalje nisu ni znali ko je.

  • ANTE BAN

    7. mart 2016 | 08:50

    Ova foto-montaža kao satira ima svoj duboki smisao! Druga je stvar što komšije nu i dan-danas ne shvaćaju! Ali- prostori sa punom slobodom štampe,mišljenja i izražavanja, shvatili su je.Takodjer- vrlo uspjeli je bio i izbor Slobodana Miloševića za dobitnika nagrade AVNOJ-a u FERAL TRIBUNEU. RAZLOG; Milošević je od Jugoslavije napravio državu sa unutrašnjim sagorijevanjem!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA