NEDIĆ JE TAJNO SAHRANJEN NA NOVOM GROBLJU?! Praunuk premijera Srbije otkriva NAJNOVIJE DETALJE iz ubistva Titove OZNE

Postupak rehabilitacije Milana Nedića uzburkao je srpsku javnost više nego ikada, a za naš portal bez dlake na jeziku govori o ubistvu Milana Nedića, rehabilitaciji, njegovoj imovini i mestu gde je sahranjen

Istorija kaže da je srpski premijer u toku Drugog svetskog rata bio izdajnik i  ratni zločinac koji je stao na stranu nemačkog okupatora. Međutim, deo javnosti to oponira, a među njima i članovi  porodice Milana Nedića. Pokretanjem postupka njegove rehabilitacije oni žele da  izađe na videlo celokupna dugo skrivana istina. Telegraf.rs donosi ekskluzivnu ispovest Nedićevog praunuka koji govori o ključnim dokazima nevinosti predsednika kvinsliške vlade i koji je između ostalog pokrenuo i rehabilitaciju Slobodana Jovanovića i Draže Mihailovića

MILAN ME JE SPASAO IZ LOGORA SMRTI! Krik MAJKE JEVROSIME na rehabilitaciji Nedića odjekuje Beogradom

- Milan Nedić nije osuđen, on je uredbom komisije koja inače nije mogla da donosi presudu  proglašen ratnim zločincem, ovako svoju ispovest počinje Aleksandar Nedić.

OTVOREN TAJNI ARHIV OZNE! Evo šta je Milan Nedić rekao TAJNIM AGENTIMA Tita o četnicima Draže Mihailovića (VIDEO)

Svog pradedu smatra žrtvom nepravednog etiketiranja poput neistina da je kriv za progon Jevreja, da je svesno ,, šurovao " sa fašistima, da je glavni i odgovorni za logor Sajmište, Banjicu, Crveni krst. Sve te optužbe kaže pale su u vodu na prva tri ročišta.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Da li ste zadovoljni kako teče proces rehabilitacije Vašeg pradede?

- Jesmo. Zadovoljni smo radom suda i sudskog veća ali smo nezadovoljni da dobijemo arhive dokumenata koji bi nam pomogli u dokazivanju istine.

SRBIJA REHABILITUJE NEDIĆA? Izvode se novi dokazi "NEVINOSTI" premijera Srbije iz Drugog svetskog rata

Međutim, zamerke Aleksandar Nedić šalje na adresu određenih pojedinaca iz političkog i javnog života koji smatra mogu da imaju svoje mišljenje o tome da li Milana Nedića treba rehabilitovati ili ne ali da njihova pozicija može uticati na sud i na sam ishod procesa.

Foto: Wikimedia/Public domain, pogledi.rs Foto: Wikimedia/Public domain, pogledi.rs

Praunuk bivšeg ratnog premijera napominje da Nedićeva rehabilitacija nije istorijska jer sud prema njegovim rečima ne može da ga rehabilituje, on samo može da utvrdi činjenice.

Znači, prema Vašem mišljenju ne postoje čvrsti dokazi da je Milan Nedić izdajnik i zločinac?

- Ne postoje. Oni koji ga optužuju danas, oni svoje tvrdnje potkrepljuju istorijom koju su učili u osnovnoj školi i gimnaziji i od toga ne odstupaju. Mi smo sudu predali knjigu koju je izdao Jevrejski istorijski muzej u kojoj jasno piše da za progon Jevreja nisu krivi Srbi nego Nemci. Nemačka je u okupacionim zemljama rešavala okupaciono pitanje, to stoji i u spisima u Mađarskoj, Italiji, Danskoj.

Foto: wikipedia.org Foto: wikipedia.org

Aleksandar Nedić objašnjava da je Milan Nedić na zahtev 380 tadašnjih srpskih intelektualaca prihvatio da Nemačka  ima izvršnu i zakonodavnu vlast u zemlji  da bi pre svega spasao Srbe, što je i uspeo. Takođe, izborio se kako navodi da za vreme njegove vlade prestane da važi pravilo 100 Srba za jednog Nemca.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

DA LI JE REHABILITACIJA NEDIĆA DOVEDENA U PITANJE?! Dosije bivšeg premijera Srbije ostaje DRŽAVNA TAJNA

Da li je Milan Nedić ubijen ili je izvršio samoubistvo?

- Zvanična verzija je da je izvršio samoubistvo, nezvaničična verzija kaže da je ubijen. Mi ćemo dok ne nađemo dokaze da je ubijen, verovati da je izvršio samoubistvo. Zato i tražimo od suda dokumenta da bi sve izašlo na videlo.

Foto: stormfront.org/B E P H O C T Foto: stormfront.org/B E P H O C T

Da li ste saznali gde je Vaš pradeda sahranjen?

"IDE TITO PREKO ROMANIJE" i "BANDO CRVENA" - ORI SE BEOGRADOM! Rat partizana i desničara zbog rehabilitacije Nedića (FOTO)

- Nadam se da ćemo to zasigurno znati. Pretpostavka je da se on nalazi na Novom groblju. Podneli smo zahtev da bismo to i potvrdili.

Vi ste osim pokretanja postupka rehabilitacije podneli i zahtev za restituciju, tj. vraćanje Nedićeve imovine?

- Znate šta, niko u porodici Nedić nije čekao da bi dobio njegovu imovinu jer smo mi u našim životima nešto stvarali i podizali. Svesni smo da nemamo šanse da nam se ta imovina vrati i mi nismo podneli zahtev za rehabilitaciju zbog toga već  da bi se došlo do istine.

Milan Nedić. Foto: Arhivska fotografija Milan Nedić. Foto: Arhivska fotografija

MILAN NEDIĆ, RATNI ZLOČINAC ILI ŽRTVA KOMUNISTA? Evo šta stručnjaci kažu o rehabilitaciji premijera Srbije za vreme Hitlera

Nedićev potomak objašnjava da je Nedić bio čovek koji je smatrao da je uspeh ako i jedan Srbin ostane živ. Iz tih razloga kako ističe  molio je za Srbe okupirane vlasti. On je sve zahteve morao da uputi vojnoj i civilnoj upravi Nemačke. Nedić nije imao ratno naoružanje iako je tražio da Srbija ima vojne formacije.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Niko ne spominje njegovo pismo knezu Pavlu gde mu je rekao da mora da uloži u vojsku ako hoće da brani Jugoslaviju i ako hoće da priđe Trojnom paktu jer drugačije se nije moglo funkcionisati, kaže skoro bez daha Aleksandar.

Da li bi rehabilitacija promenila tok istorije?

- Ovoj generaciji ne bi sigurno, možda generaciji vaših unuka.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Aleksandar Nedić podvlači da su Nemci tačno znali šta žele i da se uvek radilo na smanjivanju njihove krivice.

Da li je Nedić žrtva istorije ili izdajnik, sud će dati konačnu odluku. Da li će se i mišljenje javnosti promeniti nakon tog procesa, pokazaće volja ali i vreme.

( Čedomila Đurić )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voja

    27. mart 2016 | 16:32

    Koga briga gde lezi taj izdajnik?

  • :::

    27. mart 2016 | 19:17

    Ko ovaj curkus sa rehabilitacijom Nedića finansira? To su neki koji bi da Srbiju gurnu na stranu poraženih nacista i da nas tako još više u svetu ocrne. Neka ga rehabilituju Nemci i to nacisti jer oni su ga i doveli na vlast. A sa njihovim porazom i njegova vlast je prestala.

  • Dag

    27. mart 2016 | 20:32

    I dalje se podgreva - haos.Ne dozvoliti obicnom svetu, da se zapita,zasto zivi zivotom, nedostostojnim - coveka...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA