Vučić uputio pismo saučešća premijeru Japana povodom nastradalih u zemljotresu

Premijer Aleksandar Vučić, u pismu saučešća Vladi Japana, napisao je da je Vlada Republike Srbije spremna da ponudi svoju pomoć i podršku japanskom narodu u otklanjanju posledica ovog zemljotresa, jer će Srbija uvek pamtiti nesebičnu podršku, koju su joj narod i Vlada Japana pružili u mnogobrojnim prilikama

  • 6

Premijer Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas pismo saučešća predsedniku Vlade Japana Šinzu Abeu povodom nastradalih u zemljotresu na ostrvu Kjušu i ponudio pomoć u otklanjanju posledica.

- Sa tugom smo primili vest o nastradalima i povređenima u zemljotresu na ostrvu Kjušu, koji je izazvao i veliku materijalnu štetu. Još jednom nas priroda podseća da nismo dovoljno jaki da se odupremo njenoj sili, ali nas to ne sprečava da udružimo snage i pomognemo jedni drugima - poručio je Vučić.

JAK ZEMLJOTRES POGODIO JAPAN: Najmanje dvoje mrtvih, nema opasnosti od cunamija

- Vlada Republike Srbije je spremna da ponudi svoju pomoć i podršku japanskom narodu i Vladi u otklanjanju posledica ovog zemljotresa. Naše dve zemlje spaja čvrsto prijateljstvo i građani Srbije uvek će pamtiti nesebičnu podršku, koju su nam narod i Vlada Japana pružili u mnogobrojnim prilikama - navodi se u pismu premijera Vučića, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Najmanje devet osoba je poginulo, a skoro 1.000 povređeno u nekoliko potresa jačine do 6,5 stepeni Rihtera koji su juče pogodili jugozapad Japana.

Zemljotres je izazvao i veliku štetu, mnoge kuće su se urušile, na hiljade su ostali bez struje, a desetine hiljada ljudi je napustilo domove.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VP 8520

    15. april 2016 | 11:40

    Isto tako je Japanski premijer izrazio zaljenje i saucešce zbog bombardovanja i zrtava...ali malo sutra...

  • Kiki

    16. april 2016 | 01:13

    Japanski premijer izrazio duboko saucesce narodu Srbije sa takvom vladom i takvim standardom pritom negoduje zbog postojanj gomile botova i njihovog neadekvatnog lecenja A M E N

  • Politicar

    15. april 2016 | 11:28

    Bravo!! :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA