Izraelska firma gradi 800 stanova u Ulici vojvode Stepe na Voždovcu (FOTO)

Gaj Dvorin rekao je da jedino Srbiju smatra kao drugi dom i oseća povezanost sa srpskim narodom, jer su kao narodi slični.

  • 5

Predstavnike investitora izraelskih firmi Central garden i „Direct Capital S“- Gila Dekela, Gaja Dvorina i Minu Kalezić, danas je ugostio predsednik Privremenog organa opštine Voždovac Aleksandar Savić.

APRIL JE MESEC VELIKIH INVESTICIJA: Beograd će zaposliti 5.000 ljudi

Gosti iz Izraela predstavili su predsedniku Saviću tim koji će graditi veliki projekat na lokaciji Novog Doma, pojedinosti samog projekta i obim investicija. Oni su se interesovali na koji način GO Voždovac kao upravni organ može olakšati početak i razvoj ovog projekta.

Aleksanadar Savić je primivši delegaciju iz Izraela izrazio veliko poštovanje prema izraelskom narodu, koji za srpski narod veže slična istorija i sudbina stradanja u prethodnim godinama.

- Zadovoljan sam što ćete investirati na našoj opštini. To je nastavak investiranja na Voždovcu, posle kompanije IKEA, za koju smo nedavno položili kamen temeljac. Sve dobre ljude iz sveta želimo da dočekamo kao dobri domaćini i da im omogućimo da sredstva koja žele da ulože u našu opštinu, mogu da plasiraju sa što manje administrativnih procedura.

Foto: Opština Voždovac Foto: Opština Voždovac

Kada je u pitanju izgradnja stambenih ili komercijalnih zgrada, mi smo jedna od retkih beogradskih opština koja je izvršila popis i ima evidenciju svoje javne imovine, tako da možemo da prezentujemo investitorima sa čim raspolažemo – objasnio je Savić. Od predsednika su gosti dobili uverenje da će imati efikasan put kroz birokratiju, jer su ovakvi projekti važni za Srbiju.

Gospodin Gil Dekel je zahvalio na toplom prijemu i objasnio da investicija „Novi dom projekat“, vredna 150 miliona evra, podrazumeva stambeni kompleks od 800 stanova u Ulici vojvode Stepe na Voždovcu.

Foto: Opština Voždovac Foto: Opština Voždovac

Jako nam je drago što imamo priliku da ulažemo u vašu opštinu. Verujemo da će sam razvoj trajati više godina, što je dalek put i trebaće nam vaša podrška da što brže i lakše izvedemo ceo proces – naveo je Dekel.

Gaj Dvorin rekao je da jedino Srbiju smatra kao drugi dom i oseća povezanost sa srpskim narodom, jer su kao narodi slični.

Foto: Opština Voždovac Foto: Opština Voždovac

- Želim da ostanem ovde i dalje da ulažem i da napravimo bolju budućnost“– rekao je on.

Sastanku, na kome je bilo reči o načinu realizovanja budućih investicija ove kompanije na Voždovcu, prisustvovali su i pomoćnik predsednika Miljan Šišović i zamenik javnog pravobranioca Marija Telebak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobovlasnik

    20. april 2016 | 01:59

    Pašaluk zvanicno postaje prćija prasinara bliskog istoka.

  • slavica

    20. april 2016 | 07:09

    Bravo, nadam se da će biti ulaganja i u drugim gradovima Srbije, pošto Srbija ima još gradova osim Beograda. Kraljevo npr., moj rodni grad. :)

  • Pas laje, vetar nosi

    21. april 2016 | 09:47

    Bravo za sve koji ulažu i grade kod nas . Inače cenim Jevreje kao vrlo sposoban i vredan narod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA