≫ 

VEŽBA "MORAVA 2016": Intenzivne aktivnosti Vojske Srbije po celoj državi!

U odvojenim obilascima načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Jovica Draganić obišli su deo jedinica koje učestvuju na vežbi

  • 25

Širom zemlje jedinice Vojske Srbije izvode gađanja, logorovanja, obuku i pripremne aktivnosti za dejstva u okviru komandno-taktičke vežbe "Morava 2016", saopštila je Vojska Srbije.

SRPSKI GARDISTI SU NOVOM BORBENOM FORMACIJOM ZADIVILI SVET! Pogledajte zbog čega PUTIN voli GARDU Vojske Srbije (VIDEO)

Jedinice Prve brigade kopnene vojske vrše taktička uvežbavanja u Bačkoj Topoli, Somboru i Senti sa težištem na oklopnim jedinicama, dok jedinice Rečne flotile na Tisi kod Titela rešavaju zadatke bliske zaštite plovnih jedinica i protivminskog pretraživanja reke.

Pripadnici Specijalne brigade realizuju stacionarna logorovanja u Deliblatskoj peščari i na Jasenovim vodama kod Niša, tokom kojih će biti proverene osposobljenosti komandi za planiranje i komandovanje u operacijama i gotovost i obučenost snaga za hitno reagovanje.

Maršem i premeštanjem na rezervne vatrene i radarske položaje, jedinice iz sastava 250. raketne brigade za PVD i 126. brigade VOJIN su zauzele raspored koji im omogućava praćenje situacije u vazdušnom prostoru i uspešnu protivvazduhoplovnu odbranu.

Specijalci Vojske Srbije. Foto: Vojska Srbije Specijalci Vojske Srbije. Foto: Vojska Srbije

Jedinice za podršku iz sastava 98. i 204. vazduhoplovne brigade su izvršile obezbeđenje alternativnih aerodroma i spremne su za prihvat helikopterskih jedinica koje učestvuju na vežbi.

DIKOVIĆ: Dobro obučen vojnik je garant bezbednosti zemlje!

Odeljenja za intervenciju Komande za obuku logoruju na strelištu „Krivul" kod Zaječara.

SRPSKIM GARDISTIMA DIVI SE CEO SVET! Evo kako je obeležen DAN GARDE VOJSKE SRBIJE (FOTO) (VIDEO)

Počela je i obuka rezervnog sastava - na strelištu "Orešac", gde je realizovano gađanje pešadijskim naoružanjem, a u Somboru se izvodi obuka na borbenom vozilu pešadije BVP M80A.

U odvojenim obilascima načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Jovica Draganić obišli su deo jedinica koje učestvuju na vežbi, stekli uvid u njihovo funkcionisanje i rad na novim lokacijama i dali zadatke za naredni period.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДУШАН КРАИШНИК БАЊА ЛУКА

    26. maj 2016 | 10:44

    Лјепота,,,, да сте живи и здрави и под хитно војни рок увести!!!! Поздрав

  • Otadzbina u srcu

    26. maj 2016 | 10:48

    Da li se to nesto sprema ?

  • CCCC

    26. maj 2016 | 11:15

    Ne bi bilo loše da malo odu u našu južnu pokrajnu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA