Iako sam ministar pravde, neću se mešati u odluke suda, poručio Selaković

- Ni u jednoj civilizovanoj zemlji nije dozvoljeno da ministar pravde komentariše sudske odluke, pa tako i u Srbiji. I ja ću se toga držati - rekao je Selaković novinarima upitan da li je to "politička odluka suda"

  • 3

Ministar pravde Nikola Selaković nije danas želeo da komentariše odluku Višeg suda u Beogradu o neizručenju troje članova Srpske radikalne stranke.

SELAKOVIĆ ODGOVORIO HRVATSKOM MINISTRU: Srbija je svoje fakultete završavala još od 1217.

- Ni u jednoj civilizovanoj zemlji nije dozvoljeno da ministar pravde komentariše sudske odluke, pa tako i u Srbiji. I ja ću se toga držati - rekao je Selaković novinarima upitan da li je to "politička odluka suda".

NIKOLA SELAKOVIĆ POTPUNO LIČNO: Vozim se autobusom i plaćam BusPlus - Batić je bio odličan ministar!

Viši sud u Beogradu pravosnažno je odlučio da nisu ispunjeni zakonski uslovi za hapšenje i izručenje troje radikala, Vjerice Radete, Jova Ostojića i Petra Jojića, koje je Hag tražio zbog nepoštovanja suda.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vasa

    30. maj 2016 | 15:47

    Lako je se ne mesati u sudske odluke. Medjutim u sudstvu u kome je sve kriminalizovano kao i u tuzilastvu i policiji, to posmatrati sa strane a biti ministar pravde je nista drugo nego biti deo istog kriminala. Kako cete suzbiti kriminal u sudstvu u kome su vecina presuda na stetu pravde i prava. Po zakonu sudije su trebale biti samostalne, nezavisne ... a nadasve visoko moralne i ako to ne stoji u zakonu. To u nasem sudstvu ne ispunjava ni 5% sudija. Bez toga nema ni reformi, ni napretka, ni razvoja vec je i dalje lopovluk i samo lopovluk pod okriljem najvisih sluzbenika ove drzave. Nek nam je Bog u pomoci narode Srbije.

  • Gara

    30. maj 2016 | 15:33

    O kojoj pravdi se prica. Da ima pravde deca nam nebi lezala po zatvorima i bez dokaza. U srbiji se sudi na rekla kazala. Sramota.

  • Op tvrc

    30. maj 2016 | 14:29

    Samo dok gazda ne kaze....ajde bez foliranja paljba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA