VAŽAN POZIV PRIJATELJA: Srbija na Svetskoj izložbi EXPO 2020. u Dubaiju

Premijer Vučić i ambasador Ajed al Daheri su razgovarali o daljoj saradnji i unapređenju bilateralnih odnosa dveju država

  • 87

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Srbiji Džumom Rašidom Sejf Zajedom al Daherijem, koji je premijeru uručio poziv šeika Mohameda bin Rašida al Maktuma, potpredsednika i premijera UAE i vladara Dubaija, za predstavljanje Srbije na Svetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubaiju.

VUČIĆ OTVORIO SVE KARTE: Otkrio sve o rušenju u Savamali, novoj vladi i budućnosti Srbije (FOTO)

U pismu se kaže da će učešće Srbije na ovom izuzetno značajnom sajmu, koji će prvi put biti održan u regionu Bliskog istoka, poslati snažnu poruku svetu uz mogućnost ostvarivanja novih poslovnih veza.

Premijer Vučić prihvatio je poziv za učešće na EXPO 2020 i rekao da će se Srbija predstaviti na najbolji mogući način.

Premijer Vučić i ambasador Ajed al Daheri su razgovarali o daljoj saradnji i unapređenju bilateralnih odnosa dveju država.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ambasador Al Daheri preneo je pozdrave šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana, princa prestolonaslednika Abu Dabija, kao i njegovu podršku napretku Srbije i bilateralnih odnosa dveju zemalja.

Srpski premijer i ambasador UAE istakli su značaj saradnje u oblasti ekonomije, sa posebnim osvrtom na mogućnosti većeg prisustva investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji.

Na sastanku je bilo reči i o napretku zajedničkih projekata. Konstatovano je i da je prošlonedeljna poseta poslovnih žena iz UAE dala značajan impuls jačanju odnosa dveju zemalja i otvorila nove mogućnosti za saradnju u različitim oblastima, posebno zdravstva i zdravstvenog turizma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • novican

    30. maj 2016 | 14:38

    Srbija ulazi u krugove zemalja koje su svagde rado pozvane.

  • dora

    30. maj 2016 | 17:44

    Sjajna prilika za promociju Srbije i privlacenej investitora sa Bliskog Istoka.

  • BOSILJKA

    30. maj 2016 | 15:07

    Ovo je sammo jos jedan dokaz koliko nas cene i Aleksandra Vucic. Samo ucesce Srbije na ovom znacajnom sajmu doprinece mogucnost ostvarivanja novih poslovnih veza koje ce biti znacajne za nas. To samo govori da uporan rad da i rezultat kojeg cemo nadam se iskoristiti na najbolji moguci nacin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA