Vučić obišao gradilište fabrike "Mei Ta" u Obrenovcu u kojoj će raditi 1.400 radnika

Objekat će se prostirati na 40.295 kvadratnih metara i nalazi se u Industrijskoj zoni na prostoru nekadašnje fabrike Prva iskra u Bariču kod Obrenovca

  • 53

Mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji kinesko-francuske fabrike "Mei Ta" za proizvodnju delova za automobile i motore u Obrenovcu, koja bi trebalo da zaposli 1.400 radnika.

Vučić je istakao da je ponosan što može da vidi gradilište sa 300 radnika i da se uvek raduje kad radovi brzo napreduju.

VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA PROJEKTU BEOGRAD NA VODI: Evo šta je premijer poručio Srbiji! (FOTO)

On je predstavnicima kompanije poželeo da što pre počnu da rade, ostvaruju profit, kako bi Srbija što pre počela da ubira poreze.

Vučić je gradilište investicije vredne 60 miliona evra obišao sa ministrom privrede Željkom Sertićem, gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem i predstavnicima kompanije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

VUČIĆ OBIŠAO POGON ITALIJANSKE KOMPANIJE LAMES: Doprinos ekonomskom razvoju Srbije

Rok za završetak radova, za koje je kamen temeljac postavljen 2. aprila ove godine, je juli 2017, a izvodi ih Energogrup.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Objekat će se prostirati na 40.295 kvadratnih metara i nalazi se u Industrijskoj zoni na prostoru nekadašnje fabrike Prva iskra u Bariču kod Obrenovca.

NECTAR predstavio novi pogon u Vladičinom Hanu vredan 7 miliona evra, premijer Vučić obišao fabriku

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Nova fabrika će proizvoditi blokove i nosače motora, turbopunjače i druge delove za poznate automobilske brendove poput Renoa, Forda, Be-em-vea i Dajmlera.

U prvoj fazi, do kraja 2018, planirana je investicija u pogon livnice i mašinske obrade u iznosu oko 40 miliona evra, dok je u drugoj, do kraja 2022, planirana investicija od 20 miliona evra u proširenje postojećeg pogona i u distributivni centar koji bi snabdevao tržište Evrope i Severne Amerike.

Vučić OBIŠAO školu i ambulantu u Svilajncu koje su bile uništene u POPLAVAMA (FOTO)

Memorandum o razumevanju o investiranju kineske Mei Ta grupe u izgradnju pogona u Obrenovcu potpisan je novembra 2014. u Vladi Srbije.

Mei Ta grupa ima fabrike u Francuskoj, Slovačkoj, Nemačkoj, Kini i Indiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • razlika

    3. jun 2016 | 18:32

    1400 radnika malo li je.Vučić nam nudi oporavakl i bolje, opozicija nam nudi napade na to, jer ona je deo onih koji bi da vide Srbiju i dalje na kolenima.Narod je znao ovaj put da se odluči između ove dve opcije i nije se prevario dao je pravoj mandat.

  • Taca

    3. jun 2016 | 17:18

    Nama su preko potrebne fabrike,izgradnja istih,otvaranje novih radnih.

  • Olja

    3. jun 2016 | 17:30

    Bice ovo melem na ranu posle poplava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA