U toku sednica Predsedništva DS, čeka se odluka o premijeru

Demokratska stranka danas će predložiti kandidata za prvog čoveka vlade. Sastanku najužeg rukovodstva prisustvuju Boris Tadić, Dragan Đilas, Dragoljub Mićunović i drugi visoki funkcioneri

  • 0

Rukovodstvo Demokratske stranke danas odlučuje o parlamentarnoj većini i o kandidatu za premijera.

Sednica užeg Predsedništva DS-a počela je oko 15 sati. Očekuje se da će na sednici biti razmatrano formiranje vlade Srbije, kao i da će ta stranka saopštiti ime kandidata za premijera.

U sedište DS-a prvi je stigao potpredsednik stranke Dragan Šutanovac, a zatim predsednik Političkog saveta Dragoljub Mićunović, pa zamenik predsednika Dragan Đilas i potpredsednik Dušan Petrović.

U stranku je, nešto posle 14.30, stigao i lider demokrata Boris Tadić. Na sednicu Predsedništva došao je i jedan od Tadićevih savetnika Nebojša Krstić.

Ranije danas, funkcioner DS-a Oliver Dulić  je izjavio da će u nekoliko narednih dana biti sve jasno u vezi sa budućom koalicijom koja će sastaviti vladu. Dulić je izbegao da odgovori na direktno pitanje da li je moguće da DS i naprednjaci formiraju novu vladu, rekavši "da će vlada biti formirana između koalicionih partnera koji su se o formiranju vlade dogovorili".

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA