≫ 

Nikolić: Nije vreme za sukobe oko EU, Srbija treba da nastavi svoj put!

Predsednik Srbije istakao da samo neodgovorni pojedinci mogu da se raduju krizi koja bi mogla da zahvati EU

  • 2

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas da nije vreme za sukobe oko evropskog puta Srbije, rekavši da naša zemlja treba da nastavi put ka EU, kao i politiku prijateljstva sa svim državama i narodima.

NIKOLIĆ: Neprihvatljivo je da jedna država može da zaustavi drugu državu da uđe u EU

- Srbija treba, bez ikakve dileme, u potpunosti da nastavi svoju politiku prijateljstva sa svim državama i narodima i želju da postane članica EU. Naši pregovori sa EU nisu nas omeli da svoju budućnost vezujemo i za neraskidivo prijateljstvo i ekonomske veze sa Rusijom, Kinom, Azerbejdžanom, Kazahstanom, Belorusijom, Kubom - rekao je Nikolić za Sputnjik.

Predsednik Srbije je istakao da samo neodgovorni pojedinci mogu da se raduju krizi koja bi mogla da zahvati EU ako njeni glavni stožeri ne pronađu prave odgovore na ovaj izazov.

- Svakako, zbog svega što je u poslednjih 26 godina učinjeno na našem povezivanju sa EU - negativne posledice za Srbiju bi bile nesagledive. Optuživali su me da sam rusofil, što i jesam, i da vučem na Istok, govorio sam da je EU nužno zlo, ali nije vreme za naša sukobljavanja oko toga - istakao je predsednik Srbije.

 Samo "UMOBOLNI" mogu raditi PROTIV dobrih odnosa Srbije i Hrvatske!

Odgovarajući na pitanje da li je Srbija spremna na velike potrese koje Bregzit donosi Evropi, Nikolić je rekao da je taj "najgori mogući" scenario, odlazak većeg broja zemalja ili raspad Velike Britanije, možda i moguć.

- Sve dok postoji EU, nevezano koliko članova broji, biće naš cilj. Protivnici ovakvog stava treba da daju odgovor na pitanje ko će nadomestiti radna mesta koja bismo izgubili. Da ne bude posle šalili smo se i lagali, kao u Britaniji - zaključio je Nikolić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šopošnjikov

    28. jun 2016 | 18:54

    Pa dragi Predsednice provjeri raspolozenje svojih gradjana na referendumu to je najpostenije Mogu da tvrdim da razlika u rezultatu nece biti skromnih pet ili sest procenata garantujem bar 15% i vise. U korist jedne opcije a vi pogodite koje Mislim da nemate hrabrosti za ovaj korak

  • Serz

    29. jun 2016 | 07:55

    Oni stvarno zele da uniste Srbiju,samo ne razumem zasto???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA