≫ 

Vulin zatražio od Vučića HITNU SEDNICU ZBOG MIGRANATA!

- U toku noći u Srbiju je ušlo 334 migranata iz pravca Bugarske i još 158 iz pravca Makedonije i za očekivati je da je taj broj nešto veći, jer su ovo oni koji su registrovani - naveo je ministar Aleksandar Vulin

  • 14

Ministar Aleksandar Vulin traži od premijera Aleksadra Vučića da se hitno održi sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti zbog situacije sa migrantima.

Želim da obavestim srpsku javnost da sam zatražio od predsednika vlade Vučića hitnu sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti na kojoj treba da vidimo šta ćemo da radimo, kako da zaštitimo naš prostor i našu teritoriju imajući u vidu da se naši susedi ponašaju na ovaj način -  rekao je Vulin.

BRAVO, DRŽAVO! Skupljeno skoro 3 MILIONA EVRA od odlaganja krivičnog gonjenja i prosleđeno DECI, BOLESNIMA, UMETNICIMA...

Kako kaže, u toku noći u Srbju je ušlo 334 migranata iz pravca Bugarske i još 158 iz pravca Makedonije i zaočekivati je da je taj broj nešto veći jer su ovo oni koji su registrovani.

Vulin je rekao da je veoma zabrinut nakon što su dobili informacije da su organi iz Mađarske pokušali ne samo da upute migrante u tranzitnu zonu već i da ih vrate na teritoriju Srbije bez ikakvog pravnog osnova i uporišta u međunarodnom pravu.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nakon što smo dobili informacije da Hrvatska, takođe, razmišlja o ponovnom podizanju ograda na našoj granici i nakon što smo dobili informacije da značajno veći broj migranata ulazi na našu teritoriju, moram da kažem da tu zabrinutost moram da podelim sa čitavom javnošću -  istakao je ministar.

VOJNI HELIKOPTERI I DRONOVI NA GRANICI SA SRBIJOM: Mađarska vraća izbeglice, vlada potpuni haos! (FOTO)

Prema njegovim rečima, Evropa se ponaša kao da je migrantska kriza prošla.

- Mi bismo mogli da ostanemo sasvim sami i da sasvim sami rešavamo migrantsku krizu i izgleda kao da našu dobru volju, naš napor i trud - da se prema migrantima odnosima nahumanije i najbolje na migratnskoj ruti, neki doživljavaju kao znak naše slabosti i kao da nema ko to da ceni i upravo zato sam zatražio od premijera hitnu sendicu Biroa - naveo je Vulin.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Uhapšeno više od 200 migranata na srpsko-mađarskoj granici!

On naglašava da moramo da dođemo do zaključaka i konkretnih mera kako da se ponašamo u budućnosti i šta je sve potrebno da uradimo da bismo zaštitili i teritoriju Srbije i naše stanovništvo, ali i da ostanemo dosledni sebi i našoj politici.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Jana Ljubičić izjavila je da se, iako je balkanska ruta u ovom trenutku zaustavljena, može očekivati pojavljivanje alternativnih ruta.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije preduzima pojačane mere, usmerene pre svega na najvažnije ulazne tačke u našu zemlju, prvenstveno na srpsko-makedonskoj i srpsko-bugarskoj granici - rekla je Ljubičić, koja učestvuje na neformalnom sastanku ministara unutrašnjih poslova EU, saopštava MUP.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

HTELI IZ MAKEDONIJE DA PREĐU U SRBIJU: Policija pronašla 73 migranta skrivena u kamionu

Prema njenim rečima, problem iregularnih migracija i pojave velikog broja ilegalnih migranata ne može se odvojiti od problema krijumčarenja i trgovine ljudima, kao i njihove ugroženosti od različitih oblika eksploatacije.

Ljubičić je upozorila da bi se zemlje zapadnog Balkana, ali i druge države, u narednom periodu mogle suočiti i sa povećanjem krijumčarenja ljudi i podsetila da je srpska policija tokom prošle godine podnela krivične prijave protiv 1.127 osoba zbog krijumčaranja više od 8.000 ljudi, dok je od početka ove, do danas podnela prijave protiv 228 krijumčara za dela krijumčarenja 1.741 lica.

Samo zajednički možemo odgovoriti na te izazove, a Srbija je spremna da pruži pun doprinos u nemilosrdnoj borbi protiv terorizma, kroz saradnju sa relevantnim međunarodnim činiocima, kao i kroz razmenu biometrijskih podataka i informacija o bezbednosno interesantnim licima - zaključila je Ljubičić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    7. jul 2016 | 14:15

    Ma oni su dobri Doduse oce da kradu i da siluju ali su dobri Tako su izjavljivali oni koji razmisljaju vucicevom glavom

  • Bob

    7. jul 2016 | 16:58

    Odma ih vratiti tim zemljama jer oni dolaze iz sengenske zone necemo postati ostrvo za imigraciju ko je rasturao te drzave neks ih sada primi ?!

  • Micky

    7. jul 2016 | 14:41

    Budite humani i sve izbeglice naselite na DEDINJE!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA