Uhapšeno više od 200 migranata na srpsko-mađarskoj granici!

Bez obzira na to što su na graničnim prelazima Reske (Horgoš) i Tompa (Kelebija) otvorene tranzitne zone za podnošenje zahteva za azil, pritisak migranata na mađarske granice ne prestaje

  • 2

Tokom jučerašnjeg dana mađarski graničari uhapsili su 209 migranata koji su pokušali da ilegalno pređu srpsko-mađarsku granicu, što je najveći broj privedenih za jedan dan u junu.

OD EVROPE ZAVISI ŽIVOT U TURSKOJ: Kada su loši odnosi sa EU, slobode gotovo da nema!

Patrole mađarske vojske i policije su u pokušaju nelegalnog ulaska u zemlju zatekle više od 300 migranata, dok je do danas broj uhapšenih ilegalaca u junu dostigao cifru od 3.250 ljudi.

MIGRANTI RAZBILI ŠOFERŠAJBNU I IZVLAČILI SE IZ PREVRNUTOG KAMIONA: Detalji nesreće na auto-putu! (FOTOGRAFIJE S LICA MESTA) (VIDEO)

Bez obzira na to što su na graničnim prelazima Reske (Horgoš) i Tompa (Kelebija) otvorene tranzitne zone za podnošenje zahteva za azil, pritisak migranata na mađarske granice ne prestaje, jer se dnevno primi svega 15 zahteva po zoni.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Zbog toga je pojačana i aktivnost krijumčara ljudi sa obe strane granice. Mađarska policija je juče uhapsila jednog marokanskog državljanina u blizini mađarsko-austrijske granice kod Heđešhaloma koji je kombijem pokušao da prošvercuje 20 migranata do Austrije.

Protiv vozača je podneta krivična prijava zbog krijumčarenja ljudi, a migranti su predati u nadležnost Imigracione službe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpskibek

    28. jun 2016 | 17:37

    Vratiti sve do jednog....

  • Kiki

    28. jun 2016 | 15:12

    Slicnost migranata i rusofila je u tome sto mrza zapad a idu tamo A sta ces bolest ne bira

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA