STEJT DEPARTMENT POTVRDIO: Viktorija Nuland stiže u Beograd

Nuland će sa sagovornicima razmotriti niz bilateralnih i regionalnih pitanja, uključujući napredak implementacije dijaloga Beograda i Prištine i kontinuiranu podršku naporima Srbije na putu ka EU

  • 47

Pomoćnik američkog državnog sekretara Viktorija Nuland boraviće u poseti Beogradu 11. jula gde će se sastati sa predstavnicima vlade i civilnog društva, saoštio je Stejt department.

Ambasador SAD Kajl Skat čestitao Vučiću otvaranje poglavlja 23 i 24! (FOTO)

Kako se navodi, Nuland će sa sagovornicima razmotriti niz bilateralnih i regionalnih pitanja, uključujući napredak implementacije dijaloga Beograda i Prištine i kontinuiranu podršku naporima Srbije na putu ka EU.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je juče ambasadora SAD Kajla Skata, sa kojim je razgovarao i o značaju predstojeće posete Viktorije Nuland.

OVA ŽENA JE SVIMA PRST U OKU: Putin je mrzi, Evropljani ne podnose, a svi je poštuju! (FOTO)

Skot je čestitao Vučiću na odluci EU da Srbiji otvori poglavlja 23 i 24 u pristupnim pregovorima, naglasivši da će rad na unapređenju vladavine prava imati značaj i za stvaranje boljih uslova za strane investitore.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Kako je objavljeno na sajtu Stejt departmenta, pomoćnica američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja najpre će 10. jula posetiti Prištinu gde će sa zvaničnicima razmotriti napredak u primeni dijaloga Beograda i Prištine, podršku evroatlantskim integracijama Kosova i napore na suzbijanju korupcije.

Potom će Nuland otputovati u Tiranu, a 11. jula će, pored Beograda, posetiti i Skoplje gde će sa zvaničnicima razgovarati o bilateralnim i regionalnim pitanjima, uključujući potrebu da se reši aktuelna politička kriza, podršku radu Specijalnog tužioca i stvaranje uslova za kredibilne izbore, navodi se u saopštenju.

Nuland će 12. jula otputovati na Kipar.

Pogledajte kako je protekao prvi direktan razgovor građana sa premijerom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    9. jul 2016 | 00:38

    Koja je ona licnost samo dosla da nas ucenjuje trrajte je sto dalje od Srbije

  • Mилошевић

    9. jul 2016 | 07:02

    Nije dobrodosla.

  • BošnjakE

    9. jul 2016 | 17:21

    Ja mislim da će morat da skrati posjetu, ima nekih problema kod kuće. Neki tamo prepisali njen recept sa snajperima iz Ukrajine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA