≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nenadu Jezdiću i drugim glumcima iz "Knjige o Milutinu" zabranjen ulaz na KiM

E. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ekipi predstave "Knjiga o Milutinu" zabranjen je ulaz na KIM, saopštili su iz Zvezdara teatra

  • 7
Premijera predstave "Knjiga o Milutinu" Foto: Mateja Stanisavljević/ATAImages

"Nakon opsežnih dogovora i priprema za gostovanje kome smo posvetili puno pažnje, danas je bez ikakvog obrazloženja, ekipi predstave "Knjiga o Milutinu" u produkciji Zvezdara teatra zabranjen prelazak administrativne granice sa Kosovom i Metohijom", saopštili su iz Zvezdara teatra.

"Predstave koje su planirali u okviru najavljenog gostovanja u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću neće biti izvedene. Posle jučerašnje zabrane patrijarhu Porfiriju da uđe na Kosovo, danas je zabranjena i jedna predstava. Nakon niza zabrana, počevši od politčkih preko ekonomskih, verskih i drugih, na red je došla i kultura, zabranjeno je sve što ima predznak srpskog" navodi se u saopštenju iz pozorišta.

Iz Zvezdara teatra poručuju da će kao "pozorište koje tradicionalno repertoarski neguje domaći tekst, i dalje ulagati napor da svoje predstave odigraju pred svakom publikom koja želi da ih pogleda, bez obzira na prepreke bilo koje vrste jer kultura ne poznaje granice"

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    14. maj 2024 | 13:10

    Daj vise zabranite prolazak kamiona sa robom i siptarima sa KiM kroz Srbiju

  • Veca

    14. maj 2024 | 13:19

    Zabraniti siptarima da prolaze kroz Srbiju kad putuju iz drugih država.

  • Слађана Точиловац Шаљић

    14. maj 2024 | 13:15

    Режим у Приштини забрањује српском народу на КиМ право на етничку припадност, на валуту, на веру, на културу, на идентитет, на храну, на живот. Ово више није увод у етничко чишћење , ово јесте етничко чишћење. У Европи у 21 веку.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA